@codenerd på twitter Mit seneste tweet:

Indy er tilbage – Anmeldelse af Indiana Jones 4

Anmeldelse af Indiana Jones og Krystalkraniets Kongerige / Kingdom of the Crystal Skull

Anmeldelse af Indiana Jones og Krystalkraniets Kongerige / Kingdom of the Crystal Skull

He protected the power of the divine
He saved the cradle of civilization
He triumphed over the armies of evil
On may 22 he does it again

Sådan startede det hele i traileren som udkom tilbage i februar, og siden da har jeg glædet mig som et lille barn til den 22. maj. Det blev så dog først den 23. men det gør ikke filmen dårligere!

Det er 19 år siden at vi sidst så Harrison Ford som Indiana Jones, og meget er sket siden da, vores alle sammens favorit arkæolog er blevet lidt (meget) ældre, og man kunne jo frygte at nettop dette ville gøre filmen til et flop. Men her har man (Steven Spielberg) valgt ikke at skrue tiden tilbage, men netop lade Indiana Jones være blevet det ældre. Netop dette tror jeg er forskellen på om filmen var blevet et flop eller som nu et hit. Det havde været ren katastrofe hvis man havde prøvet at gøre den 66 årrige Harrison Ford ung nok til at lade filmen foregå i samme årti som de originale 3.
Der bliver let og elegant bygget bro mellem de forskellige årtier igennem historien i filmen, og selvom dette ikke er 100% dybdegående, ja så kan man nemt selv udfylde hullerne.

Skuespillet i filmen kan man ikke klage over, både Harrison Ford og Shia LaBeouf klarer det rigtigt godt i hovedrollerne som Indy og søn, og det samme gælder for de to kvindelige hovedroller Cate Blanchett og Karen Allen.

Jeg må indrømme jeg er kæmpe Indiana Jones fan, og sidste weekend blev det da også til 6 timer i selskab med Indy, og Krystalkraniets Kongerige passer rigtigt godt ind i rækken. Den første halve time ca er måske lidt atypisk for Indiana Jones filmene, men derefter kan du slappe helt af og leve dig ind i det velkendte univers. Filmen er fuld af humor og en masse referencer til de tidligere film, og dette gør den rigtig sjov, omend filmen til tider grænser til det komiske.

Jeg vil ikke afsløre mere i denne anmeldelse, men bare sige SE DEN hvis du er Indy fan! Jeg giver den 5/6, helt til tops kan den ikke komme da slutningen ikke falder helt i min smag. I min verden er det stadig 3eren der er den bedste, men denne her deler, i hvert fald næsten, 2. pladsen med 1eren.

Filmen er en rigtig værdig aflsutning på sagaen, så man vil jo næsten håbe der ikke kommer en 5er, men det gør der jo desværre nok…

Du kan desuden se en masse klips og læse om filmen på den officielle side: www.indianajones.com

Samlet bedømmelse

Martin Nielsen giver den: 5 ud af 6
starstarstarstarstarstar

2 kommentarer

  1. Helt fin anmeldelse, som jeg egentlig kun kan se mig enig i. Tillod mig at linke til din anmeldelse fra min egen – for en gangs skyld lykkedes det dig at anmelde en film først 😛

    Svar på kommentaren

Skriv en kommentar

Krævede felter er markeret med *.

*