@codenerd på twitter Mit seneste tweet:

Anmeldelse af Avengers – Actionfilm i topklasse

the-avengers

De legendariske og ikoniske Marvel superhelte Iron Man (Robert Downey Jr.), Hulken (Mark Ruffalo), Thor (Chris Hemsworth), Captain America (Chris Evans), Hawkeye (Jeremy Renner) og Black Widow (Scarlett Johansson) melder sig – mere eller mindre godvilligt – til fælles tjeneste, da Nick Fury (Samuel L. Jackson), chefen for den internationale fredsbevarende organisation, S.H.I.E.L.D., kaster sig ud i en hidtil uset rekrutteringsindsats for at samle The Avengers, der skal forsøge at besejre en uventet fjende, der kompromisløst truer den globale fred og sikkerhed. ”The Avengers” er baseret på den populære Marvel tegneserie “The Avengers”, der første gang så dagens lys i 1963 og har været en klassiker lige siden.

Iron Man, Captain America, Thor, Hulken, og ikke mindst nydelige Black Widow samlet i en og samme film – det kan jo nærmest kun være totalt Kick ass! Og tro mig det er det!

Superhelte film i overklasse

Hollywood har smidt ufattelig mange superhelte film på gaden de seneste 10 år, og det er der jo en grund til, de er populære. Film som Iron man og Batman begins gjorde virkelig en forskel, mens andre som Hulken bare fejlede. I the Avengers har Marvel samlet deres største helte i en og samme film – dette kunne enten blive en total fiasko eller totalt fedt. Filmen er baseret på tegneserien/hæftet af samme navn, som var utroligt populært, så det har Marvel selvfølgelig også håbet at filmen ville blive – og tro mig det skal den nok blive!

The AvengersEn af de ting som nok gør the Avengers ekstra fed, er at man har fået introduceret de forskellige superhelte i Marvels tidligere superhelte film (på nær hawkeye), som alle har ledt op til at karakterne skulle være med i the Avengers. Derfor bliver der heller ikke bruges unødigt tid på at introducere de forskellige personer som vi har mødt før, dette er intet problem hvis man har set Iron Man, Thor og the Hulk – men hvis man ikke har, ja så er de korte karakterintroduktioner nok lidt frustrerende.

Humoren er et bærende element

Humoren i filmen er helt fantastisk. Hvis du kunne lide Tony Starks humor i Iron Man, ja så kan du glæde dig til endnu mere af samme slags, og det er virkelig med til at bringe filmen op på et helt nyt niveau. Ikke siden Rambo 4 har jeg hørt folk grine så meget over en action film, forskellen var bare at i Rambo var det fordi filmen var grinagtigt dårligt, i Avengers var det fordi humoren var fantastisk. En af de bedste kommentarer i filmen, som man også så i den første trailer er helt klart:

Tony Stark: When they come, and they WILL come, they’ll come for you.
Loki: I have an army.
Tony Stark: We have a Hulk.

Men det er langt fra et enestående eksempel!

3d som rent faktisk imponerer

“Åhhh nej, skal vi virkelig se den i 3d” var det første jeg tænkte, da det ikke så ud som om biocity herning fik the Avengers i 2d – tit og ofte bliver 3d bare et unødvendigt irritations moment for mig, og har faktisk ikke set en film siden Avatar hvor 3den gav mening. Det har jeg nu. I the Avengers virker 3d som en naturlig del af filmen, og det bliver på intet tidspunkt for meget – derimod skaber det masser af dybde og indlevelse i filmen, altså lige som det er meningen med 3d.

Samlet bedømmelse

The Avengers er ikke bare en god superhelte film, det er den bedste! Filmen taler så meget til min indre drengerøv, at der overhovedet ikke er nogen tvivl - hvis du kan lide superhelte film, så er filmen et must. Filmen er skruet fantastisk godt sammen, med rigeligt mængder god humor, hæsblæsende action og en god historie. Dette gør at man er underholdt fra start til slut. Det eneste minus jeg kan finde ved the Avengers er at man har lyst til at se den igen, og nåh ja, hvis man skal gå i detaljer så kunne black Widow måske godt være lidt mere nedringet ;-)

Martin Nielsen giver den: 6 ud af 6
starstarstarstarstarstar

Trailer til the Avengers

Og den første trailer med “We have a hulk” kommentaren:

Facts om the Avengers

The Avengers
Titel: The Avengers
Genre: Action
Medvirkende: Robert Downey Jr., Scarlett Johansson, Samuel L. Jackson, Gwyneth Paltrow, Chris Evans
Biografpremiere: 2012-04-26
Produktionsland: USA
Instrueret af: Josh Whedon
Spilletid: 142 min.
Produktionsår: 2012
Distributør: Walt Disney (DK-Cinema)
Officielt Website: marvel.com/avengers_movie

3 kommentarer

  1. Skrevet af Morten  d. 01/06/2012 kl 21:28

    Var bare nødt til at smide en kommentar, for fed en anmeldelse og for fed en film…en drøm der er gået i opfyldelse:-)…dog regnede jeg med at Black Panther var med. Hvis jeg husker min marvel rigtig, så var han da med i Avengers??
    Vil give dig ret i at det kræver et indblik i de forgående film som Hulk, Thor og Kaptajn Amerika…de er bare nødt til at lave en efterfølger…som så sikkert skuffer….

    Svar på kommentaren

Skriv en kommentar

Krævede felter er markeret med *.

*


Dansk Foe Guide