@codenerd på twitter Mit seneste tweet:

Anmeldelse af The Spirit

the spirit

The Spirit er skrevet og instrueret af Frank Miller, og filmen er derfor også blevet sammenlignet med Sin City, og mange har måske endda troet at dette var en fortsættelse. Det er det absolut ikke, der kommer jo en Sin City 2, så hvor ideen kommer fra ved jeg ikke. The Spirit har fået utroligt mange dårlige anmeldelser, netop pga. sammenligningen med Sin City, og det er lidt synd, så her kommer en nogenlunde positiv anmeldelse.

The Spirit var originalt en tegneserie som udkom som indlæg til en amerikansk avis tilbage i 1940erne, en tegneserie jeg aldrig har hørt om, så jeg kan ikke udtale mig om filmen rammer stilen overhovedet.

Handlingen (eller mangel på samme?)

The Spirit (Gabriel Macht) passer på byen og byen passer på ham. Så kort kan handlingen vel næsten forklares.

The Spirit kan ikke dø, lige meget hvor mange knogler er brækket og hvor meget han bløder, healer det næsten med det samme. Denne evne har the Spirit brugt til at rydde op i sin by, men der er en skurk han ikke har kunne komme til livs.. The Octopus (Samuel L. Jackson ). The Octopus besidder selvsamme evne til at heale som the Spirit, og han er blevet en vaskeægte super-skurk, og nu har han fundet vejen til udødelighed.. kan the Spirit stoppe ham?

Stilen

Stilen i the Spirit er meget lig Sin City, men The Spirit går endnu længere, og integrerer tegnede elementer i handlingen. Hvis du ikke forventer dette, kan filmen blive forfærdelig at se på, men personligt synes jeg at stilen er en af de ting der er med til at hive dig ind i filmen, og gøre den interessant.

Den visuelle stil gør at man føler man ser en tegneserie komme til live på skærmen, hvor langt de fleste filmatiseringer af tegneserier ikke kommer i nærheden af den følelse.

Skuespillet i filmen er “over-the-top” og filmen er fyldt med one-liners som i en normal film ville være til at kaste op over, men på et eller andet plan virker det fint i The Spirit.

Konklusion

The Spirit er ingen stor film, skuespillet vinder ingen oscars, og handlingen er som en hullet si – men stilen i filmen gør alligevel at filmen er ok, og på nogen punkter er filmen faktisk rigtigt underholdende. Forventer du en ny Sin City bliver du fælt skuffet, og vil til tider nok overveje at udvandre fra biografen. Vælger du derimod at fordybe dig i stilen og grine af platheden, ja så kan du faktisk få en fin og underholdende filmoplevelse.

Trailer

 

Andre anmeldelser

2 kommentarer

  1. Skrevet af Martin  d. 17/01/2009 kl 10:46

    Personligt synes jeg nu Samuel L Jackson var for sej, og efterhånden ikke så meget længere, synes nærmest han hopper på enhver film han kan finde, lige gyldigt hvor ringe den er…
    Men ja, det er meget sin city agtigt, historien er bare ikke i nærheden, og det er nok der mange bliver skuffet

    Svar på kommentaren

Skriv en kommentar

Krævede felter er markeret med *.

*