@codenerd på twitter Mit seneste tweet:

Anmeldelse af Nådesløs Hævn / Law Abiding citizen

Law Abiding Citizen

I Law Abiding Citizen / Nådeløs hævn er Clyde Shelton (Gerard Butler) en retskaffen familiefar, hvis kone og datter bliver brutalt myrdet under et indbrud i deres hjem. Nick Rice (Jamie Foxx) er en succesfuld anklager, som kun tænker på en ting, at vinde sine sager, og dermed opretholde sin høje doms-rate på 96%. Clydes sag er en smule usikker, og derfor indgår anklagen en aftale, som betyder at en af gerningsmændende nærmest går fri.

10 år senere tager Clyde sin hævn, som bliver en demonstration af hvor opfindsom han egentlig er, men er det hævn? arbejder han alene, og hvordan stoppes han?

Nådesløs hævn, starter ud som værende ganske realistisk og meget dramatisk, denne del af filmen gør det utroligt effektivt og flot, og man bliver grebet af stemningen. Får man den opfattelse at filmen herefter vil være realistisk, ja så får man sig en overraskelse – da Clyde begynder sin vendeta, ja så ændres filmens præmis. Dette skift gør at filmen, som så mange andre, ender med en fod i hver lejr, på den ene side drama og den anden side action, men filmen beslutter sig bare aldrig for hvad den vil være, og det er efter min mening lidt synd, og en af grundende til at filmen aldrig bliver mere end en ok oplevelse, hvor den faktisk havde potentiale til at blive fantastisk.

Til at starte med undrede jeg mig voldsomt over oversættelsen fra originaltitlen Law Abiding Citizen til den danske Nådesløs Hævn. Law Abiding Citizen indikerer efter min mening en noget dybere film, med god handling og store spørgsmål, mens Nådesløs Hævn mest af alt lyder som en Arnold Schwarzenegger film, hvor alt indenfor rækkervidde skal dræbes. Desværre passer den danske titel til tider bedre end originaltitlen!

Samlet set bliver oplevelsen til en middelmådig biograftur uden de store overraskelser, en ganske fin film, og absolut en som kan anbefales – men pas på med at forvent for meget, fordi så er der risiko for at blive skuffet.

Vurdering: 4 af 6 stjerner

Trailer til Nådesløs Hævn / Law Abiding Citizen

Samlet bedømmelse

Martin Nielsen giver den: 4 ud af 6
starstarstarstarstarstar

1 kommentar

  1. Skrevet af Simon  d. 18/06/2010 kl 15:35

    Jeg har det stik modsat dig, åbenbart. Jeg synes at denne film er en af årets bedste.
    Jeg er enig med dig i at den danske titel mere lyder som en Arnold Schwarzenegger-film, men med al respekt for hvem der end sidder og finder på de såkaldte “oversættelser”, så jeg er i ni ud af ti tilfælde mere tilfreds med den engelske, ift. den danske titel.

    Svar på kommentaren

Skriv en kommentar

Krævede felter er markeret med *.

*