@codenerd på twitter Mit seneste tweet:

Anmeldelse af Green Zone

Green Zone

Instruktør: Paul Greengrass

Medvirkende: Matt Damon, Jason Isaacs, Amy Ryan, Greg Kinnear, Brendan Gleeson, Antoni Corone

Genre: Action, Drama, Thriller, Krig

Længde: 115 minutter

Midt i det sønderbombede kaos i det besejrede Irak i 2003, hvor de amerikanske troppe skal kæmpe sig gennem trafikpropper, vikle sig ud af køer af civile i ophidset kamp om vand og brændsel og dukke sig for snigskytter, der endnu ikke har opgivet kampen, søger små teams efter Saddam Husseins masseødelæggelsesvåben, der var krigens udløsende årsag. Men som dagene går, og soldaterne intet finder på trods af detaljerede efterretningsrapporter, stiger frustrationen. Chief Warrant Officer Roy Miller tror endelig, han har en mulighed for at gøre en forskel, da han kommer på sporet af en højtstående irakisk general, der havde ansvaret for Saddam Husseins våbenprogram. Men konkurrerende efterretningstjenester er også ude efter generalen, og Roy Miller kommer hurtigt i en klemme, hvor han har svært ved at gennemskue, hvem der er ven, og hvem der er fjende. Og hvem der har fortalt en stor løgn…

Filmen Green Zone har solgt sig selv utrolig meget på at være en actionfilm i stil med Bourne filmene, og går du ind til filmen med denne forventning, ja så bliver du nok en anelse skuffet. For i virkeligheden er Green Zone meget mere et krigsdrama som forsøger at være så autentisk som det nu er muligt.Og er du klar på dette så synes jeg faktisk der er tale om en ret fantastisk film. Grunden til Green Zone er blevet omtalt så meget som en ny Bourne er selvfølgelig at instruktøren Paul Green­grass og hovedrolleindehaver Matt Damon også var teamet i de to seneste bournefilm, men hvor Bourne var ren fiktion prøver Green Zone som sagt at være mere autentisk.

Green Zone har i den sidste halvdel masser af action, men aldrig så meget at du bliver træt af det, og scenerne er flot bygget op. Og det er da også i kampscenerne at filmen har sin force, hvor dialog og skuespil virker rigtigt godt. Værre er det i de scener hvor man forsøger at opbygge en længere dialog og fremvise nogle politiske holdninger. Det er ikke altid filmen lige kan bære disse scener, men heldigvis befinder vi os hurtigt uden for the Green Zone igen, hvor der stadig er kampe. Green Zone illustrerer fint hvordan der kan ha været meget forskellige interesser i Iraq lige efter Saddams fald, nogen ville samarbejde, nogen ville overtage styringen, mens andre igen bare ønskede sandheden.

Green Zone minder mig på mange måde om Black Hawk Down, og jeg vil faktisk sige det er blandt de bedste krigsfilm netop siden Black Hawk Down, og hvis du kunne lide denne film, tror jeg helt sikkert også at Green Zone er noget for dig.

Vurdering: 4/6 stjerner

Trailer til Green Zone


Leveret af filmtrailer.com

Samlet bedømmelse

Martin Nielsen giver den: 4 ud af 6
starstarstarstarstarstar

Skriv en kommentar

Krævede felter er markeret med *.

*