@codenerd på twitter Mit seneste tweet:

Anmeldelse af Sollader til mobilen

Sollader til mobilen

Hvis du har en smartphone, kender du sikkert også til at løbe tør for strøm i tide og utide. Dette er uden tvivl et af de største problemer for smartphones. Men folk glemmer måske også lige at hvis de havde en bærbar der kunne holde strøm i 1½ dag, så ville de være voldsomt glade. Men når problemet nu er der hvad kan man så gøre? Jo du kan selvfølgelig slår diverse services fra, synkronisering osv, men så forsvinder pointen, i hvert fald for mig, med at have en smartphone. Problemet med strøm er jo egentlig størst de dage man ikke er i nærheden af en stikkontakt, fx hvis man er ude hele dagen, for ellers ser jeg personligt ikke det store problem i at skulle lade min telefon op dagligt.

En mulig løsning fandt jeg på mytrendyphone.dk i form af en sollader til mobilen. Denne sollader skulle passe til stort set alle telefoner, dvs ikke kun smartphones. Solopladeren koster sølle 129kr, så ikke den store investering, hvis den rent faktisk kan løse strømproblemer engang imellem.

Nu har jeg haft min sollader en lille uges tid, så derfor tænkte jeg jeg ville give en lille anmeldelse

Sollader / Powerbank

Kært barn har mange navne plejer man jo at sige, men på papiret passer begge dele, idet apperatet kan bruges både som et batteri du kan oplade via computeren eller som en sollader der kan oplades i solen.

I pakken med solladeren finder du en lang række stik, som gør opladeren passer til stort set alle telefoner, herunder alle telefoner der bruger Mini usb og Micro USB samt de fleste Sony Ericsson, Nokia og Samsung telefoner.

Som sagt så lyder ideen bag en sollader til mobilen som en fantastisk ide på papiret, men hvad med i praksis?

Det positive ved solladeren er først og fremmest at den kan bruges som et ekstrabatteri, hvor du simpelthen oplader den via en computer først, og derefter kan den bruges til at lade din telefon op. Den lader forholdsvis hurtigt op via computer, og på en fuldopladning giver den ca min telefon 30% ekstra strøm. Dette må siges at være ganske fint, og er i hvert fald rigeligt til at foretage opkald, og et par timers surf. Derudover fylder opladeren ikke ret meget, den er lige til at have med i lommen, se fx sammenligningen med min Desire herunder:

sollader vs htc desire

Som det kan ses er solladeren noget nær halv størrelse af htc desire, og det er altså lige til at leve med.

Oplad ved hjælp af solen

Men det rigtigt smarte opstår jo når man befinder sig et sted hvor der absolut ingen strøm er, så kan du blot ligge solladeren i solen og derefter oplade din telefon, så selv hvis du sidder i ødemarken, ja så har du strøm til din telefon. I praksis er det bare ikke lige sådan det fungerer. Solopladning har jeg pt ikke fået til at virke. Havde solladeren liggende i 5 timer i sol, hvor laderen lyste grønt, efter disse 5 timer kunne jeg oplade min htc desire ca 1% i strøm, hvilket knap nok er nok til at sende en besked.
Derudover ser det desværre heller ikke ud til den kan ligge i solen og lade telefonen op samtidig. Den skal ummidelbart lades op først, men hvor lang tid det så lige tager, ja det ved jeg af gode grunde ikke, da min som sagt lå 5 timer på altanen uden det store held. Om den virker bedre når det er højsommer, ja det skal jeg ikke kunne sige, men jeg er personligt en anelse skuffet over den manglende solopladning.

Konklusion

Kommer jeg til at bruge min sollader? Tjae, som du har kunne læse har jeg jo ikke fået den til at lade op i solen. Men jeg kunne nu stadig sagtens forestille mig at jeg ville bruge den som ekstra batteri. Fx til at have med på lange cykelturer hvor jeg bruger min smartphone til GPS tracking. Her løber telefonen tør for strøm efter ca 2½ time, så her ville 30% ekstra strøm gøre en god forskel. Samtidig er solladeren lille nok til at have med på cyklen, og da den stort set ikke vejer noget, vil jeg ikke mene man ville lægge mærke til at den var med på turen.

Dette er dog lidt spild i forhold til er der er tale om en soloplader, så hvis jeg stod og skulle købe nu ville jeg nok nærmere købe en HTC Power Pack, som netop giver ekstra strøm til telefonen, og er sikker på der findes lign. produkter til andre smartphone mærker. Denne sollader har jo været ekstremt billig, så skal ikke kunne sige om andre solladere virker bedre, men den her ville jeg i hvert fald ikke købe til brug som sollader.

4 kommentarer

  1. Jeg har netop købt den omtalte sollader hos My Trendy Phone. Jeg kunne godt lide at vide, hvordan I får den til at virke. Jeg skal koble den til min Samsung Galaxy S3 som bruger Micro UBS. Fra Solladeren skal jeg bruge mini USB. Begge disse stik er med i pakken, men der er ingen mulighed for at koble dem sammen. Jeg har prøvet at bruge jackstikket på solladeren og sætte det sammen med micro USB til telefonen, men det giver ingen ladning.

    Svar på kommentaren

Skriv en kommentar

Krævede felter er markeret med *.

*