@codenerd på twitter Mit seneste tweet:

En uge med vidunderet HTC Touch Diamond

Sidste lørdag skete det som måtte ske på et eller andet tidspunkt, jeg impulskøbte simpelthen en ny telefon.

Har længe haft en Sony Ericsson W850i, som jeg har været mere eller mindre tilfreds med. På det seneste var jeg efterhånden bare træt af den, ikke at der var noget galt med den, trængte vel bare til fornyelse. Vidste allerede på forhånd jeg ikke gad eje en iPhone, er ikke mac fanboy, og bliver det heller aldrig. Men hvad skulle man så kigge på – HTC Touch Diamond så rimelig lækker ud jo, og på trods af jeg flere steder havde læst at den godt kunne være lidt langsom, ja så blev det altså den der blev impulskøbt i 3 butikken uden for kvickly en varm lørdag eftermiddag.

En uge med leg

Nu har jeg så haft telefonen/computeren/vidunderet, også kendt som HTC Touch Diamond, i en uges tid, og har fået leget en del med den. Førstehåndsintrykket sidste lørdag var… wow den er fed, 2. hånds indtrykket søndag var, HOLD KÆFT DEN ER FED – og ja det er stadig det indtryk jeg har af den.

HTC Touch Diamond er basseret på Windows Mobile 6.1 men HTC har tilføjet deres egen frontend, TouchFlo 3d – som giver adgang til de mest almindelige funktioner fra forsiden – dette interface fungerer rigtigt godt – og skulle man blive træt af det kan man jo altid bruge det almindelige Windows Mobile interface.

Touch "tastatur"

Før i lørdags havde jeg aldrig prøvet en telefon med touch display, og må sige det lige krævede sin tilvending. Efterhånden kan jeg dog skrive beskeder næsten lige så hurtigt som jeg kunne på en almindelig telefon. Diamond har forskellige "tastaturer" almindeligt telefontastatur som jeg bruger hvis jeg bare lige skal skrive en hurtig sms, et kompakt QWERTY tastatur og et fuldstændigt QWERTY tastatur. Sidstnævnte skriver man sindsygt hurtigt på hvis man bruger pegepinden som følger med telefonen, men her mangler man så bare ÆØÅ … som er at finde i det kompakte QWERTY så forstår ikke lige hvorfor man har undladt dette… lille minus i min bog.

Batteritiden

Det eneste virkelig negative jeg kan finde omkring telefonen er batteritiden. Ved almindeligt brug, lidt surf, lidt msn, sms og e-mail ja så kan jeg hive ca 2 dage ud af telefonen. Dette er lige i underkanten – men heldigvis er der et større batteri på vej i handlen som skulle kunne øge batteritiden en halv gang, og det er helt sikkert værd at tage med.

Personligt tror jeg dog nærmere jeg vil købe denne stand til telefonen og så vende mig til at docke den hver dag når jeg kommer hjem, telefonen er alligevel helt klart lavet til at man synkronisere med sin pc derhjemme…

Konklusionen

På trods af det lille minus omkring ÆØÅ og den korte batteritid vil jeg faktisk sige at HTC Touch Diamond er den fedeste telefon jeg har haft, og det er ikke en der bliver skiftet ud lige med det samme. Den kan meget mere end jeg har brug for, men nogen sgange skal man jo også ha lov til bare at købe noget fordi det er fedt. Synes telefonen er utroligt lækkert designet, den er dejligt tynd men ikke kedelig at se på. Det er absolut en telefon jeg vil anbefale til andre, så bare vendt der kommer sikkert en masse her på bloggen omkring den i fremtiden.

 

25 kommentarer

 1. Synes også HTC laver super lækre telefondesign. Jeg har kigget både på HTC Touch Diamond og HTC Touch Pro.

  Jeg troede faktisk det var svært at skrive på touch skærmen, så derfor er jeg lidt tilbageholden over for Touch Diamound. Derfor synes jeg måske lidt bedre om Touch Pro, hvor det dog også er med Touch skærm, men der har man muligheden for at skubbe et QWERTY tastatur ud under telefonen, så man kan skrive sms´er og den slags. Men kan også bare være en tilsendingssag, som du skriver.

  Kan du tjekke blog på telefonen Martin, her tænker jeg på eksempel via en RSS Reader?

  En lille ekstra bonus, til dem om ikke ved det så er HTC det gamle Qtek :)

  Svar på kommentaren
 2. Skrevet af Martin  d. 03/08/2008 kl 19:49

  Ja der er et program til det – RSS Hub – som fungerer helt fint, men ellers leveres telefonen også med Opera som håndtere RSS feeds rigtigt godt. Og ellers findes der et hav af RSS læsere til Windows Mobile. Kan sådan set alt det man kan på en alm. computer hvis der ellers er lavet et program til det

  Havde selv overvejet om jeg skulle vente til Pro – men den er jo det større, og synes heller ikke jeg gad vente 😀

  Svar på kommentaren
 3. Synes ikke det er så slemt med fejltastninger, specielt ikke når man bruger stylusen, hvilket jeg primært gør da mine pølsefingrer ikke er bygget til sådan noget.

  Btw, tak for en god blog Allan, har haft stor gavn af et par af dine tips :)

  Svar på kommentaren
 4. Jeg regner også med at anskaffe mig en HTC. Enten Touch Diamond eller Touch Pro. Afhænger af hvor længe der går, før Touch Pro kommer i handelen. Nogen der ved det forresten?

  Men ellers en cool gennemgang synes jeg. Og fedt du lige pointere de gode og negative sider af telefonen. Glæder mig til at høre flere lækre detaljer og tips omkring telefonen, så jeg ved hvad jeg går glip af hver eneste dag jeg ikke ejer den 😀

  Svar på kommentaren
 5. Skrevet af Kasper  d. 05/08/2008 kl 08:52

  Nu starter du ud med at skrive, at dine bekymringer fra starten var, at du havde læst at den ind imellem var lidt langsom, og gik i hak. De samme bekymringer, vi andre går med. Så dette ville være en god idé, hvis du måske fortalt om dit indtryk, af dette problem. Ville gerne vide, om det er et stort problem med at telefonen sover lidt engang i mellem, lader til at være et problem HTC har døjet med før.

  Kasper

  Svar på kommentaren
 6. @Kim mener at Pro skulle være lige på trapperne – mere præcis ved jeg det ikke :) bare rolig der skal nok komme en masse info om diamonden her på siden – det kan nok ikke undgås.

  @Kasper, du har ret, glemte jeg helt at skrive om, simpelthen fordi jeg ikke mener at det er tilfælde. Jeg har oplevet at telefonen låste en gang, og det var da jeg ikke lige havde styr på hvordan den virkede, så havde et hav af programmer åbent samtidig som jeg troede jeg havde lukket.
  Har ikke oplevet lag i touchflo delen endnu – omend mange andre siger det er her de synes den skulle være langsom. Dette kommer nok an på personen, men under alle omstændigheder skulle den nye firmware opdatering gøre dette hurtigere, så bare lige et spørgsmål om os 3 kunder får den på et tidspunkt.

  Konklusionen, nej mener ikke telefonen er langsom, men har så heller aldrig haft en smartphone før, så skal ikke kunne sige om den er det i forhold til andre.

  Svar på kommentaren
 7. @steff ja men der er ikke noget halv-spist æble på. Det er nu heller ikke designet på apples produkter jeg har noget imod, ej heller mange af deres funktioner – men fx at være bundet til at skulle overføre musik med et bestemt program, hvad enten det program så hedder iTunes eller Sonic Stage (Sony walkman) – det gider jeg simpelthen ikke

  /HTC Fanboy 😀

  Svar på kommentaren
 8. Hej stine,

  Ekspert er nok så meget sagt, tror stadigvæk der er uanede muligheder i telefonen som jeg ikke har brugt. Hvis du kan leve med at skulle oplade ca hver dag, så er det en super telefon, og man vender sig lige så stille og roligt til den. Kunne ikke leve uden den nu. Er der noget der mangler, ja så finder man jo bare et program der kan det man mangler, super lækkert!

  Svar på kommentaren
 9. Hmm nej der må jeg værre dig svar skyldig, købte min ved 3. og alt var sat op til brug da jeg tændte den så har slet ikke været igennem det. Men jeg synes da at kunne huske fra mine Sonofon dage at sikkerhedskoden var noget der blev oplyst der hvor man bedte om at få opsætningen tilsendt

  Svar på kommentaren
 10. Skrevet af Stine  d. 25/08/2008 kl 10:13

  Uh, en ekspert. Jeg købte en HTC Touch Diamond for en uges tid siden. Jeg bøvler stadig med det mest basale (f.eks. synkronisering), men sådan skal det vel være. Min gamle telefon var en Nokia 6100 så det er noget af et kvantespring 😉

  Svar på kommentaren
 11. Skrevet af Stine  d. 25/08/2008 kl 10:13

  Jeg har haft min telefon i 1½ uges tid, så det er stadig meget nyt. Du har dog helt sikkert ret i, at man vænner sig til den med tiden. Jeg er super glad for den :)
  Jeg fik synkroniseringen til at virke i går. Nu tror jeg nok den synkroniserer med min Google kalender. Og jeg fik langt om længe GPRS indstillingerne på plads. Dog kan jeg simpelthen ikke få MMS til at virke. Når jeg forsøger at sætte det op selv går det galt og når jeg sender en sms for at få den automatiske opsætning kender jeg ikke sikkerhedskoden – gør du?

  Svar på kommentaren
 12. Skrevet af Stine  d. 25/08/2008 kl 10:16

  Jeg har sendt en mail til Bibobs kundeservice, mon ikke de har et fornuftigt svar. Jeg købte min af en kollega, derfor var den uden abo. og Bibob var klart billigst. Jeg er ikke så teknisk anlagt, men det er nok meget godt i længden, at jeg skal sætte det hele op selv. Jeg kan vel ikke undgå at lære af det 😉

  Nu skal jeg nok stoppe med at stille dumme spørgsmål på din blog – men tak for de svar jeg intil videre har fået!

  Svar på kommentaren
 13. Du er mere end velkommen til at stille spørgsmål, rart med lidt aktivitet her :-) og dumme spørgsmål synes jeg nu ikke det er, tjekkede lige manualen og der står der absolut intet om sikkerhedskode, så det må som du siger være noget bibob kan oplyse om.

  Regner da også med at jeg vil til at skrive lidt mere om de programmer jeg bruger på telefonen i den nærmeste fremtid

  Svar på kommentaren
 14. Skrevet af Stine  d. 25/08/2008 kl 10:37

  Jeg har også ledt huller i jorden i den manual, ganske uden held. I velkomstbrevet står der standardkoder til Nokia og SE – og ellers henvises der til telefonens manual. Suk!

  Og tak, jeg tror jeg er noget under niveau, så det er da rart at høre, at det ikke lyder alt for dumt. Jeg er vildt glad for mit nye legetøj, også selvom det nok er lidt mere luksus end jeg egentlig har behov for :-)

  Svar på kommentaren
 15. Skrevet af Casper  d. 24/05/2009 kl 19:04

  Var lige inde og kigge, og så du havde skrevet om telefonen for et år siden.

  Jeg overejer og købe touch diamond. Hvad mener du om den et år efter? Er den stadig lige så “fed”?

  Svar på kommentaren
 16. @Casper – et år efter – er meningen noget anderledes – jeg vil sige hold dig fra den – magen til **** skal man lede længe efter. Jeg er generelt meget utilfreds med den, den crasher i tide og utide – og et par gange om ugen skal man lige ha batteriet af fordi den er låst 100%. Men det er så også super let at få batteriet af for min bagbeklædning falder af så let som ingenting, på trods af der ikke er nogen synlige skader.

  Min oplevelse er at der er en grund til HTC er billigere end tilsvarende mobiler, og det er at kvaliteten er lige en tand lavere.

  Jeg overvejer selv Samsung Omnia HD som min næste telefon.

  Svar på kommentaren
 17. Skrevet af Casper  d. 24/05/2009 kl 19:53

  Okay, jeg har lånt mobilen af min bror der er interesseret i og sælge den.

  Den virker sådan set fin nok, og har ikke oplevet det samme som dig.

  Men det kan selvfølgelig nå og ændre sig i løbet af tiden.

  Svar på kommentaren
 18. Sjovt som din oplevelse har ændret sig over tid. Jeg havde det nemlig lige omvendt.

  Jeg købte også en HTC Touch Diamond i efteråret 2008. Jeg var ret hurtigt så træt af den at jeg ville have pengene tilbage. Men der var lige nøjagtig gået lidt mere end de standard to uger man har til at indlevere en købt telefon og få pengene retur.

  Men min tabte opkald hele tiden (mens den havde signal), kunne som regel slet ikke ringe op til nogen, tabte signal hele tiden og skulle genstartes hver eneste dag og ja… havde en elendig batterilevetid.

  Første reperation gav intet, så de fik den ind til reperation igen ugen efter. Men så skiftede de også indmaden pga. defekt printkort (eller noget). Og siden har den spillet upåklageligt. Batterilevetiden blev endda bedre.

  Ja, den er ikke altid lynhurtig. Og nej, batteriet holder bare ikke en uge ligesom på Sony Ericsson. Men ellers har jeg ikke bøvl med den.

  Så hvis jeg skal skifte så er det næsten helt sikkert, at jeg går efter en HTC igen… og gerne med Windows Mobile som OS.

  Svar på kommentaren
 19. Lidt spøjst, kan være min skulle ha været til reparation også. Men ja det er da lige omvendt af hvad jeg har oplevet.
  Det er klart at en smartphone ikke holder flere dages strøm, men min kan nu dø efter 5 timer, uden den rent faktisk har været brugt.. øv.

  Dermed ikke sagt jeg ikke skal ha HTC igen, Hero lokker en del, som man kan se i mit seneste indlæg.

  Svar på kommentaren

Skriv en kommentar

Krævede felter er markeret med *.

*