@codenerd på twitter Mit seneste tweet:

Giv din smartphone en makeover – Ny telefon på to minutter

SPB Mobile Shell

Jeg har længe været utroligt træt af min HTC Touch Diamond, og har længe også overvejet hvilken telefon jeg så skulle vælge. Jeg har dog ikke fået købt en ny, da jeg simpelthen ikke har kunne beslutte mig, og det har måske været meget heldigt.
Kort efter jeg skrev mit blogindlæg om hvilken telefon man skulle vælge, så crashede HTCs TouchFlo (det interface htc har lagt ovenpå Windows Mobile), hvilket gjorde min telefon meget hurtigere, og gav langt færre crashes – for en tid var jeg glad. Men Windows mobile alene er godt nok kedeligt, besværligt og ikke særligt brugervenligt – specielt adressebogen i Windows Mobile er forfærdelig, så var igen begyndt at overveje om jeg bare skulle få købt den HTC Hero eller hvad.

Den anden dag gjorde en kollega mig så opmærksom på programmet SPB Mobile Shell. SPB Mobile Shell kan give din telefon en ekstrem makeover, så den bliver helt interessant at lege med igen, det er faktisk som at få en ny telefon. SBP Mobile shell koster $30, men du kan frit prøve det i 15 dage – jeg har allerede besluttet at jeg godt vil give de sølle $30, for det er virkelig noget der sparker liv i den gamle telefon.

SPB Mobile Shell

SPB Mobile shell er et program der lægger sig oven på Windows Mobile, men det giver dig alle de features som en moderne smartphone har i dag, med widgets, flere skriveborde og fede effekter og frem for alt så er det voldsomt hurtigt i forhold til fx HTC TouchFlo.

SPB Mobile Shell minder mig faktisk mest af alt om Android, du har 1-5 skriveborde at gøre godt med som du bladre imellem, på samme måde som i Android, ved at føre en finger fra heover skærmen. Du har et hav af Widgets der bare kan trækkes ind på skærmen og arrangeres som du ønsker det – alle de opgaver som ligger gemt væk i Windows Mobile, kan pludselig hives frem og gøres let tilgængelige.

Jeg kører selv med 5 skriveborder, hvor jeg fx på min startskærm har nem adgang til mine mest brugte programmer, speed dial til kæresten, kalender og ur. Bladrer jeg engang til højre får jeg vejrudsigt samt telefonstatus (batteri, wifi osv), og de resterende skærme er sådan set blot fyldt ud med diverse widgets og genveje, det kan du selv se i billedegalleriet i bunden af siden.

Hurtig som en ninja

Spb mobile shell er fantastisk hurtigt, hvor jeg ofte oplevede lag i TouchFlo er SPB mobile shell totalt flydende i alle overgange, igen kan kun sammenligne det med at det kører lige så hurtigt som Android.

CPU mæssigt er SPB Mobile shell ikke så krævende, ligger faktisk under TouchFlo i de uvidenskabelige sammenligninger jeg har lavet. Det koster dog lidt på batteritiden, igen er min sammenligning meget uvidenskabelig, men jeg vil tro SPB Mobile Shell dræner min telefon for strøm et par timer hurtigere end TouchFlo gjorde – en pris jeg er villig til at betale for programmet idet telefonen stadig blot skal lades op en gang i døgnet.

Som du nok kan høre er jeg utroligt positiv overfor SPB Mobile Shell, jeg har endnu ikke fundet nogen ulemper ved programmet, og jeg er som sagt 100% sikker på jeg vil give de sølle $30 programmet koster. Min telefon er ganske enkelt blevet sjov at bruge igen!

Download prøveversion af SPB Mobile Shell

Du kan se screenshots af SPB Mobile Shell herunder fra min telefon

Billedegalleri Spb Mobile Shell

[php_gal:spb-mobile-shell#15#true]

 

14 kommentarer

 1. Skrevet af Stine  d. 04/10/2009 kl 20:31

  Min Touch Diamond kunne godt trænge til en makeover – dumt spørgsmål: Hvis jeg downloader SPB Mobile Shell overskriver jeg så det eksisterende system? Det virker nemlig fortsat her… Jeg ved ikke helt hvad jeg vil foretrække – derfor vil jeg nødig brænde mine broer 😉

  Svar på kommentaren
 2. Hej stine,

  Nej du overskriver hverken Windows Mobile eller TouchFlo – SPB Mobile shell kan til enhver tid afinstalleres igen – den lægger sig sådan set bare ovenpå.

  Du kan slå din touch flo fra inde under Indstillinger-> I dag -> Elementer mener jeg, så kan du prøve at køre ren Windows Mobile.

  Et godt råd for at minimere strømforbruget lidt hvis du installerer SPB Mobile shell – er at gå ind under I dag og så fjerne alle de elementer der er, altså Kalender osv – fordi jeg vil tro de stadig ligger i baggrunden og trækker resourcer selvom man kører SPB

  Svar på kommentaren
 3. @Stine det var så lidt – du spørger bare hvis der er mere :-)

  @Michael ja bare kald mig photoshop-mesteren! Jeg er blevet lidt mindre sur på Windows Mobile, men tror nu nok stadig jeg ville gå efter android hvis jeg skulle ud og ha ny telefon – det er trods alt bedre at få funktionaliteten native end at skulle udbygge med ekstra programmer.

  Svar på kommentaren
 4. Skrevet af Casper  d. 16/11/2009 kl 19:42

  Ser bestemt positivt ud.

  Jeg opdaterede min HTC Diamond efter at have prøvet et par uofficielle 6.5 roms (Uden succes).

  Det virkede lidt på den i et stykke tid, men så gik den ellers tilbage til de gamle langsomme vaner.

  Svar på kommentaren
 5. Skrevet af Kim  d. 24/11/2009 kl 16:53

  Den SPB mobile ser da bare for lækker ud. Men har lige et par spørgsmål.
  1. Jeg kan se på dine screenshots at der er dansk sprog på. Så der er ingen problemer med at det hele er på dansk ?
  2. Hvordan er SMS delen, er det nemt at skrive sms, store knapper, og er der dansk TX9 ordbog ? Eller mere, virker det nøjagtigt som i Touch Flo ?

  Svar på kommentaren
 6. Skrevet af Stine  d. 05/04/2010 kl 15:13

  Nu sprang jeg i og installerede på min telefon. Det ser superlækkert ud. Næsten en helt ny telefon – jeg tror også jeg må købe adgang efter prøveperioden. Dog kan jeg ikke finde ud af at hente billeder fra Facebook til mine kontakter – hvordan gør du det?

  Svar på kommentaren
 7. Skrevet af Stine  d. 05/04/2010 kl 15:43

  Nu sprang jeg i og installerede på min telefon. Det ser superlækkert ud. Næsten en helt ny telefon – jeg tror også jeg må købe adgang efter prøveperioden. Dog kan jeg ikke finde ud af at hente billeder fra Facebook til mine kontakter – hvordan gør du det?

  Svar på kommentaren
 8. @Stine glad for min anmeldelse kunne overtale dig til at prøve :-)

  Facebook billeder kan vist kun hentes til dine hurtig kontakter (dvs den oversigt du får frem når du trykker kontakter)

  Herefter trykker du på menuknappen nederst i højre hjørne, og vælger facebook, hvorefter telefonen vil bede dig om at logge ind på facebook. Derefter vil programmet hente profilbilleder ned til dine hutigkontakter, og du vil kunne vælge mellem alle brugerens profilbilleder

  Svar på kommentaren
 9. Skrevet af Stine  d. 05/04/2010 kl 21:37

  Tak for svar – nu virker det 😀 Fedt!

  Kan du forklare mig hvordan slår jeg 3d visningen på både mails og sms til? Permanent. Lige nu åbner den udelukkende i Windows Mobile layout. Og mails med outlook og ikke gmail som er den foretrukne… Ellers er jeg totalt solgt – nyt legetøj – herligt. Tak for tippet – og hjælpen!

  Svar på kommentaren
 10. Pingback: Styr din Windows Mobile telefon fra din PC - Gratis program | Martin Nielsens nørdede tanker

Skriv en kommentar

Krævede felter er markeret med *.

*