@codenerd på twitter Mit seneste tweet:

The League of Extraordinary Gentlemen

Så fik jeg endelig set denne film da den var på TV3 i går…. og hold da op jeg var sørme ikke gået glip af noget i de år jeg godt ville ha set den!

Det er da nok den mest underlige film jeg har set længe, ingen sammenhæng og faktisk sker der ikke der fjerneste før den sidste halve time, men før alt det lidt info om filmen:

Filmen foregår ved århundredeskiftede (1900) hvor en ny æra skal til at starte – industrialisering. Spændende? Det kunne det være, filmen er jo, som måske ikke alle ved, i genren fantasy så der er skruet godt op for fantasien med fremtidsbiler voldsomme ubåde maskinpistoler osv.
So far so good, det kunne faktisk være en ganske fin film – her er det så bare lige at man har valgt at blande alverdens myter ind i filmen. Skurken er ”the fantom”, helten (Sean Connery) er Allan Quartermain, og på heltens hold finder vi en vampyr, kaptajn Nemo, en udødelig, Dr Jekyll (mr Hyde) og the Invisible man – come on! Denne flok fantasifostre skal nu arbejde sammen mod at forpurer fantomets planer om at starte 1. verdenskrig ved at stille tyksland og england op mod hinanden.

Det gode ved filmen er Sean Connery, som er med til at gøre denne film tålelig – men uden ham ville der ikke være meget at komme efter! Det er efter min mening ikke nok til at gøre en film fed – hvis man ser den bare fordi en rolle er spillet godt. Efter filmens 110minutter sad jeg tilbage med en noget tom fornemmelse, ikke mindst fordi den ligger så meget op til en toer hvilket aldrig er rart når en film slet ikke skulle være lavet i første omgang! Jeg må sige for mit vedkomne var det 110minutter spildt – men samtidig må der jo ha’ været et eller andet fordi jeg så da trods alt hele filmen – omend der så heller ikke var andet der var værd at se!

2/6 stjerner herfra og kun pga. Sean Connery

Samlet bedømmelse

Martin Nielsen giver den: 2 ud af 6
starstarstarstarstarstar

Skriv en kommentar

Krævede felter er markeret med *.

*