@codenerd på twitter Mit seneste tweet:

Twitter dræber ikke bloggen – Inspiration til nye blogindlæg

Flere af de blogs jeg følger med på, har i 2009, skrevet artikler om at twitter måske er ved at erstatte blogmediet, fx har Kim Andersen stillet spørgsmålet Er Twitter ved at dræbe blogs? Twitter har selvfølgelig fjernet en del små-indlæg på mange blogs, herunder min egen. Så ja, aktiviteten på nogle blogs er formindsket pga. Twitter, og for andre har debut på Twitter decideret resulteret i at de har lukket deres blogs.

Men Twitter behøver ikke at dræbe din blog, med mindre du altså lader det ske. Twitter kan faktisk også være en rigtig god kilde til inspiration, og dermed øge aktiviteten på din blog.

Twitters struktur gør at mediet bliver brugt på mange forskellige måder, der er fx ikke meget at hente (i forhold til inspiration til nye indlæg) de steder hvor folk simpelthen bruger twitter til at promoverer deres egne blogindlæg. Men alle de tweets som blot indeholder et link og en anbefaling til et godt stykke software/god side, samt alle som skriver et kort tip omkring noget du er interesseret i, er faktisk bare blog indlæg der venter på du skriver dem.

Skriver jeg fx “Tip: Brug komplette datostrenge i mysql i stedet for fx now()“, så er det da bare om at komme i gang med at skrive et blog indlæg om hvorfor dette er en god ide.

Eller hvis jeg skriver “Mymobiler http://www.mymobiler.com er fantastisk til at styre din Windows mobil“, så skal du da direkte ind og hente programmet, skrive en anmeldelse og fortælle dine læsere hvorfor MyMobiler er fantastisk (ja sådan blev mit indlæg omkring mymobiler til).

Sjældent er 140 tegn nok til at skrive udtømmende om et emne, og hvis du som mig ikke altid er lige opfindsom når det kommer til nye blogindlæg, så er det guld værd, når man gang på gang nærmest får titlen på sit næste blogindlæg foræret. Så vil nogle måske sige at det er at stjæle ideer fra dem du følger, men der vil jeg så nok sige at folk bare selv kunne ha skrevet et blogindlæg (hvis de altså har en blog), og har de ikke gjort det, ja men så er emnet da frit for alle!

Udover at finde inspiration blandt de folk du følger, er det også en ganske god ide at kigge lidt på dine gamle tweets. Der er helt sikkert nogle tweets i dine gemmer, som sagtens kunne opgraderes til et blogindlæg, men skynd dig, ellers kommer jeg bare og stjæler din ide!

Husk du kan følge mig på twitter @codenerd – og jeg bliver ikke sur hvis du stjæler et par ideer fra mig Wink

Hvis du har andre ideer til hvordan man nemt kan inspiration til nye blogindlæg, så skriv endelig en kommentar!

15 kommentarer

 1. Hej Martin,
  En rigtig fin vinkel på Twitter/blog-problematikken. Ingen tvivl om, at Twitter kan kaste et væld af inspiration af sig til blog posts.

  Men mon ikke en del af problemet også er, at travle folk ikke har uanede mængder tid – og at Twitter for mange har optaget en pæn luns af den tid, der før gik til at skrive på egen blog?

  Angående steder, hvor man kan hente inspiration til blogindlæg, så henter jeg en vis del af min inspiration i noget virkelig old-school web 1.0-agtigt (eller 0.x), nemlig debatfora af forskellige slags. Hvis man er bare lejlighedsvis gæst på et fora indenfor ens interesseområde, vil man ofte kunne finde inspiration til tutorials, debatoplæg etc. man kan fylde på egen blog.

  Svar på kommentaren
 2. Noget siger mig også at vi i 2010 vil se flere blogindlæg fra de enkelte end der kom i 2009 – Nu har Twitter for alvor fået lov til at bundfælde sig hos mange af os, og blevet en fast integreret del af arbejdet online.

  De 2 supplere hinanden rigtig godt og inden af dem bør stå helt alene.
  Sad faktisk i nat og nedskrev nogle ideer til brugbare blogindlæg jeg vil skrive i nærmeste fremtid og rigtig mange af de ideer der kom, er udsprunget af Twitter snak.

  Svar på kommentaren
 3. Der er ingen tvivl om at man i nogle tilfælde får skrevet om en nyhed på Twitter og tænker – nu har jeg fortalt folk om dette.

  Men jeg tror ikke der kommer færre indlæg, men måske andre typer indlæg. I mine øjne giver det lidt bedre plads til de indlæg med lidt mere dybde, kant og analyse fremfor kun at skrive nyheder.

  Jeg håber personligt at jeg i højere grad kan skrive sådanne indlæg da det samtidig vil skille mig endnu mere ud, end dem, som bare oversætter andres indlæg 😉

  Svar på kommentaren
 4. Ja, så er der nogle af os andre lettere snøvlehoveder, der endnu ikke rigtigt har set lyset i Twitter 😀 Tanken har dog været der – adskillige gange!

  Og nu hvor man atter har bevæget sig ud på isen (blogverdenen) – som en anden Bambi – så kunne det godt være, at man skulle kigge nærmere på det dersens Twitter 😛

  Personligt eller lige i tiden, så søger jeg nok mest inspiration fra min dagligdag, hvor jeg synes at finde mange relevante områder, der kan kaste et godt indlæg af sig.

  Svar på kommentaren
 5. Jeg har faktisk ikke spekuleret videre over at man kan bruge Twitter til at finde relevante blogindlæg. Men jeg kan da sagtens se ideen i det. For jeg har ligesom Jacob, og mange flere sikkert, også tit tænkt, at “nu har jeg fortalt verden om dette her, så nu ville det ikke give mening at lave et blogindlæg om det også”.

  Til gengæld lader jeg mig også inspirere af ting og sager fra jobbet, og problemer jeg støder på rundt omkring.
  Det er ikke fordi jeg vil spamme din blog med links til min egen, men jeg skrev faktisk for laaang tid siden et lille indlæg med 6 tips til nyt blogindhold (de fleste af dem holder faktisk stadig):

  6 tips til nyt indhold til din blog

  @Michael
  Ja se at komme igang med Twitter. Det kan altså godt være guld værd :)

  Svar på kommentaren
 6. @Frank Det kan godt være du har ret i at Twitter i nogle tilfælde tager noget af den tid som folk ellers ville bruge på at blogge, specielt hvis man i forvejen er meget presset på tid. I mit tilfælde er Twitter mere en naturlig del af hverdagen, mens blogging for mig nok er det der kræver lidt ekstra tid.

  Glad for du nævner fora, et sted hvor man som du siger kan finde masser inspiration, ved ikke helt hvorfor jeg ikke gør så meget i det længere, førhen brugte jeg utroligt meget tid på Experten og andre fora, kunne være man skulle gå igang igen.

  @Claus, ja jeg mener nemlig også at en blog og twitter understøtter hinanden rigtig godt – har da også flere gange kunne bruge twitter til lige at få afprøvet en vinkel på et blogindlæg, og som du skriver så er Twitter også blevet en naturlig del af min arbejdsdag – bliver spændende at se om 2010 giver mere aktivitet på de forskellige blogs

  @Jacob – glad for at du prioriterer andet end blot nyhedsindlæg, nok også derfor din blog er blevet en fast del af min rss læsning, og så passer det mig da fint at få nyhederne på twitter og de indlæg med mere kød på på bloggen

  @Michael Det er bare om at komme i gang – Værdien af twitter er helt sikkert højere end fx Facebook

  @Kim Den tanke har jeg også tit selv haft, men man skal lige huske at selvom man har fortalt noget over twitter, så har man måske en 50 followers som reelt har læst sit tweet, og hvad så med de 100 andre besøg man får om dagen?

  Super godt blogindlæg du fik skrevet der i sin tid, havde glemt alt om det, har lige lavet det til et link – Vil varmt anbefale andre at besøge kims side og få lidt inspiration

  Svar på kommentaren
 7. Skrevet af Potter  d. 04/01/2010 kl 20:33

  Twitter har påvirket antallet af indlæg på min weblog betydeligt – samtdigt med at jeg har fået nok at set til.

  Men Twitter har i den grad bidraget til min weblog. Jeg kan slet ikke huske hvordan jeg promoverede mine nye indlæg før Twitter.

  Kan I det? Sad vi bare og ventede til at folk åbnede deres nyhedslæsere? Havde vi kun aNyhed?

  Personlig vil jeg til at blogge mere… igen. Og podcaste… og have mere tid til famileien… og få set alle vennerne..dyrket lidt mere sport og dyrke musikken lidt mere….. nå, ja 😉

  Det er nok ikke Twitters skyld det hele 😉

  Potter

  Svar på kommentaren
 8. Du har ret Ib, hvordan var det lige vi gjorde før? Twitter står for ca 35% af mine besøg på det her indlæg i går, så har vi overskrift.dk, aAnyhed, RSS, og selvfølgelig en smule organisk selv på dag 1 – det er klart at Twitter er meget kortsigtet i forhold til organisk, og allerede på dag 2 plejer besøgstallet fra twitter at nærme sig 0.

  Jeg har næsten droppet RSS helt, fordi de fleste blogs jeg læser er også tilstede på Twitter, så er det faktisk væsentligt nemmere at følge med der.

  Glæder mig til at høre mere fra dig Ib, det er altid spændende med en pottercut eller to 😉

  Svar på kommentaren
 9. Jeg begyndte med Twitter og at blogge på ca. samme tid i 2009, så for mig har der fra dag 1 været en naturlig sammenhæng mellem de to.

  På Twitter finder jeg konstant viden i form af nye spændende mennesker at følge, men i sidste ende havner man altid på en blog et eller andet sted for at få den værdifulde og dybdegående viden.

  Så jeg fatter heller ikke hvordan blogs blev markedsført før Twitter må jeg indrømme :-)

  Med hensyn til inspiration til nye blogindlæg, så er Twitter også fantastisk, men der er nu intet som et blogindlæg, som vist efterhånden også er blevet Ib Potters motto :-)

  Men tit, ja næsten, altid finder jeg blogindlægget via Twitter. Når jeg så når til min RSS læser og skal se nye indlæg har jeg for længst læst de fleste af dem via Twitter.

  Svar på kommentaren
 10. En af grundene til at aktiviteten mange steder falder, er nok også som i selv siger at folk har fået mere travlt, og sikkert også at flere af de blogs jeg har fulgt med på faktisk har været studerende som nu er kommet i arbejde.

  Kan da selv mærke at travlhed dræber min blog mere end Twitter nogensiden ville gøre, så vi skal vist også lige en uge længere frem før der kommer nyt fra mig

  @Jan Tror jeg har en tilbøjelighed til ikke at gide bruge tid på at sable ting ned, så det sker som regel på twitter, men det er egentlig også dumt, fordi et blogindlæg er trods alt noget mere permanent.

  @Henrik Har været spændende at følge dig på twitter og bloggen samtidig, hænger godt sammen

  Efterhånden må man nok sige at hvis man har en blog, så bør man nok også være tilstede på twitter, om ikke andet for at promovere sine indlæg.

  Værdien af twitter er uden tvivl høj, men man må endelig ikke glemme alle de ting vi også gjorde før twitter… pinge overskrift.dk (mf), tilmelde guldet til aNyhed, ha styr på sin SEO osv osv – Twitter er godt, men ikke voldsomt langsigtet for de enkelte blogindlæg!

  Svar på kommentaren
 11. Har man forretningsmæssige interesser på internettet, bør man vel overveje Twitter, hvad enten det er en alm. hjemmeside, en blog, en webshop eller noget helt andet man arbejder med :-)

  Men enig med dig i at promovering af blogindlæg via Twitter nærmest er et must efterhånden.

  Når det så er sagt så er der også gode eksponeringsmuligheder i aNyhed f.eks., men det eneste langsigtede er jo nok selve blogindlægget som du siger :-)

  Svar på kommentaren
 12. Jeg prøvede i går at skrive et blogindlæg, der tog udgangspunkt i noget, jeg havde læst på Twitter. Og så lod jeg (selv om det var svært) være med at nævne mit indlæg på Twitter. I stedet tilmeldte jeg det aNyhed som min eneste eksterne promotion (foruden pings og feedet, naturligvis).

  Indlægget nåede forsiden på aNyhed og det tiltrak faktisk ca. 75% af det besøgstal, som jeg opnår ved et typisk indlæg, jeg promoverer på Twitter. Rent spændende.

  Så mangler jeg bare at teste sådan noget som besøgstal, hvis jeg slet ikke promoverer et indlæg og besøgstal, hvis jeg bruger både Twitter og aNyhed samtidig (hvad jeg er for dårlig til).

  Svar på kommentaren
 13. @Henrik, ja der er ikke noget mere langsigtet end bloggen selv og optimering af denne.

  @Frank Det er ganske imponerende, men man skal selvfølgelig så lige huske at det ikke nødvendigtvis havde set sådan ud hvis du ikke var havnet på forsiden. Men her kommer det selvfølgelig også meget an på blogindlægget. Fx nogle af mine populære udviklingsindlæg, ville aldrig kunne komme på forsiden af aNyhed, pga. det publikum der nu engang er der. Ved mig giver aNyhed (på dag 1) kun ca 1/3 af twitter. Så er det klart at på dag 2 og frem giver aNyhed mere, og et ordentligt boost når/hvis man kommer på forsiden

  Svar på kommentaren

Skriv en kommentar

Krævede felter er markeret med *.

*