@codenerd på twitter Mit seneste tweet:

LetNet – En ny browser til computer-nybegyndere

LetNet er en browser der henvender sig til folk med meget lidt teknisk kunnen. Browseren har ingen tekniske termer, benytter store ikoner, og er ribbet for unødvendige funktioner. Browseren er dog mere end bare en browser. Indbygget findes en simpel e-mail klient, samt 7 kabale. Dette må iflg. LetNets bagmænd være det som er mest relevant… og jeg tror sku de har ret.

Når man arbejder for en netbutik, er man jo altid glad for at få flere potentielle kunder online, så jeg blev lige nødt til at tage et nærmere kig på LetNet.

LetNet hentes og installeres fra www.letnet.dk (det er da let), dog skal man først registreres inden browseren kan hentes. Dette skyldes at du med i "købet" får en gratis e-mail. Dette er jo sådan set meget smart, når du skal sætte det hele op for moster karen på 85. Efter indstallation åbnes programmet og brugeren mødes af nedenstående skærm:

Her kan man også se at det er muligt at LetNet kan sættes til at starte sammen med computeren, og det er jo igen smart for de mindre tekniskmindet. Dog er der et problem her, i det browseren ikke kan sættes til at huske brugernavn og password… dette gør det lidt mindre mindet på målgruppen. Efter login mødes brugeren af en meget simpel skærm med tre faneblade:

Letnet

Dette er igen utroligt brugervenligt, og selv for nybegynderen skulle der ikke være de store problemer. Man vil bemærke at der er reklamer i programmet, hvilket vel også er fair nok, specielt taget i betragtning af, at man får en gratis E-mail. Vælger vi Internet, åbnes browserdelen af programmet:

Letnet

 Denne er igen utroligt simpel, og kun de funktioner som er essentielle er til stede. Her mener jeg dog at LetNet har lavet en lille fejl… Der findes ikke nogen "Go" knap. En nybegynder vil efter min overbevisning lede efter denne knap, og ikke bare trykke Enter.

 Det tekniske

LetNets browser er egentligt bare en forklædt Internet Explorer, så mht sikkerhed, ja så er du lige så godt beskyttet som din maskine nu er opdateret. Ligeledes skulle der heller ikke være nogen problemer med sider der ikke ser ordentlige ud osv.

Konklussion

Alt i alt et godt og spændende initiativ, dog vil jeg mene der er plads til forbedring. Jeg tror det primære problem bliver at få udbredt LetNet, hvis det sker, tror jeg der er et godt marked for denne type browser.

3 kommentarer

 1. Hej Martin
  Tak for din objektive anmeldelse af vores program, på din blog. Din pointe mht. en "Go" knap var rigtig god – og er faktisk tilføjet i den version der er ude nu.
  Har du i fremtiden andre gode forslag er de meget velkomne.

  Svar på kommentaren
 2. Skrevet af NettefraSkive_Mors  d. 27/08/2008 kl 12:49

  Vil du gerne sende password til en anden E-mail addr.??

  Jeg har ikke adgang til nogen funktioner.
  Kan ikke finde min brugerkonto.
  el. slette gamle og, starte forfra.
  dd. har jeg været liidt inde med det brugernavn, – som jeg omhyggeligt har skrevet ned.
  fik besked om, at et nyt password var sendt til mig, – men jeg kan jo ikke komme ind på min side, – el dermed min post.
  Skriv venligst lige til:
  annette9989@hotmail.com
  for enten må jeg slette den nuværende, – på letnet, – hvad jeg faktisk ikke kan- og der ligger en del og roder på computeren – men de er uduelige.
  eller må jeg ha informationer om mig selv, – så jeg kan komme videre.
  på forhånd tak.

  Svar på kommentaren

Skriv en kommentar

Krævede felter er markeret med *.

*