@codenerd på twitter Mit seneste tweet:

Chrome Extensions – 8 spændende Chrome udvidelser

I den kommende Chrome version 4.0, er der mulighed for at bruge Chrome udvidelser, men de modige af os, der allerede er hoppet med på betavognen, har jo allerede nu muligheden for udvidelser.

Det er nok ingen hemmelighed at jeg er blevet stor fan af Chrome (Chrome VS. Firefox), men der er også stadig ting der irriterer mig, så her er mit bud på 8 udvidelser der er værd at holde øje med, og som allerede nu kan hjælpe dig i din daglige brug af Chrome.

NB. Titlen er nok lidt misvisende efterhånden, da jeg har tilføjet Extensions hver gang jeg har installeret en god en af slagsen.

AntiADS

Til firefox findes Adblock og Adblock++ som blokkerer reklamer, og det ville selvfølgelig også være rart at kunne blokkere reklamer i Chrome. AntiADS er første forsøg på at lave en Chrome Adblock klon, og noget af vejen lykkedes det. Desværre er udvidelsen stadig meget basis, og indeholder et par bugs der gør jeg endnu ikke vil bruge denne udvidelse. Fx blokkerer man nye reklamer ved clicke på et element samtidig med alt holdes nede, tilfældigtvis også sådan man åbner et link i en ny tab. Jeg tror dog på at denne udvidelse nok skal blive god med tiden!

Chrome Bird

Twitter ChromeChrome Bird er en simpel lille twitter klient der kører direkte i Chrome (klik billede for eksempel). Selvom de fleste af os nok bruger et tredjeparts program til Twitter, synes jeg personligt det er meget rart at kunne twitte direkte fra browseren hvis man falder over noget spændende. Chrome Bird er ganske basal, du kan skrive nye tweets, re-tweete og svare på tweets.

 

Dynamic Bookmark

Dynamic BookmarkEn af mine problemer med Chrome har hele tiden været, at der ikke er mulighed for Live/dynamiske bookmarks, som vi kender det for firefox hvor du kan bookmarke et RSS feed og hele tiden modtage updates direkte i dit bogmærke. Dynamic Bookmark er Live bookmarks til Chrome. Udvidelsen lader dig oprette en eller flere Bogmærke Mapper der skal opdateres med indhold fra RSS Feeds.

Udvidelsen er meget beta, og som det er nu tilføjer du fx et RSS Feed ved at oprette en mappe i følgende format: {t:”mit site”,url:”/rss-feeds/seneste.xml”} – dette vil Dynamic Bookmark derefter opdatere hvert 10min med indhold fra RSS feedet. Meget nørdet men det virker rent faktisk.

RSS Links

RSS LinkRSS Links er bygget på Dynamic Bookmark, og er faktisk bare en mindre nørdet udgave af ovenstående. Her bookmarker du simpelthen dit RSS feed som et bogmærke i mappen rsslinks (kan ændres under options) og herefter vil RSS links opdatere på samme måde som Dynamic Bookmark.

Ulempen ved denne udvidelse er helt klart at du kun kan ha en rss mappe, så hvis du følge mange rss links må du gemme disse i samme mappe og så bliver de blandet sammen. Det bliver spændende følge RSS links og Dynamic Bookmark i forhold til funktionalitet og brugervenlighed.

GoogleDocsPDF Viewer

En utrolig simpel addon. GoogleDocsPDF Viewer omdanner alle PDF links på de sider du besøger, således at disse bliver åbnet i Google Docs i stedet for Acrobat reader.

Gmail Checker

Gmail checker er ganske simpel, du installerer den og får at vidde når du har nye e-mails i gmail – kræver at du hele tiden er logget ind. Udvidelsen har virket perfekt hos mig ind til i dag, hvor den pludselig holdt op med at virke. Håber på der kommer en opdatering snart – så hold øje med den.

TP Google Reader

TP Google readerTP Google Reader er min favorit udvidelse til Chrome. Udvidelsen fortæller dig når du besøger en side der har RSS feeds. Her får du en komplet liste over alle de feeds der er tilgængelige på sitet (hvis siden altså understøtter det)

Den fortæller dig ligeledes når du har nye beskeder i Google reader, og hvis du skulle ønske det, kan den automatisk åbne google reader når der er opdateringer i de RSS feeds du følger.

Ligeledes kan du selvfølgelig abonnere på feeds igennem udvidelsen.

 

Window Resizer

Window ResizerArbejder du med webdesign, har du sikkert ofte brug for at tjekke en side i flere forskellige opløsninger, Window Resizer giver dig muligheden.

Med et enkelt klik resizes dit browservindue til den ønskede størrelse, og der er mulighed for at indtaste flere opløsninger end de forudindstille.

 

 

Chrome Wave Checker

Bruger du Google Wave, kan Chrome Wave Checker fortælle dig hvor mange ulæste waves du har, dette er trods alt sjovere end at gå ind på Wave 10 gange dagligt.

Kuber Pagerank Checker

Kuber pagerank checker fortæller dig hvilken pagerank siden du besøger har. Nemt og enkelt som vi kender det fra Google Toolbar, og flere andre plugins til fx firefox

Pendule

PendulePendule er igen en ganske praktisk udvidelse hvis du arbejder med webudvikling. Her får du let adgang til valideringsværktøjer (w3c samt link validering), billede alt tags, vis kilde, vis uden css osv osv.

 

 

 

 

Andre chrome udvidelser

Der kommer næsten nye udvidelser til Chrome hver dag, så denne liste er måske forældet i morgen. Husk blot at Chrome udvidelser er i beta staddiet, så husk:

  1. Du skal bruge chrome 4.0 beta for at udnytte ovenstående udvidelser
  2. Der er ingen garanti for at en udvidelse ikke er skadelig for din computer

Kan du leve med ovenstående, og hvis du som mig nyder livet på beta-kanten – så er der meget at hente. God fornøjelse

Kender du til en genial chrome udvidelse, så skriv endelig!

 

7 kommentarer

  1. Skrevet af HArdy Hyldgaard  d. 14/11/2009 kl 09:30

    har ikke helt fundet ud af hvordan jeg tilføjer extensions, jeg bruger chrome 4. men jeg skal vist aktivere extensions…et lille fif….har du det :-)

    Svar på kommentaren

Skriv en kommentar

Krævede felter er markeret med *.

*