@codenerd på twitter Mit seneste tweet:

Anmeldelse af The Dark Knight (Batman Begins 2)

The Dark Knight er fortsættelsen til Batman Begins og har igen Christian Bale i hovedrollen som den maskerede hævner Batman.

Jeg må indrømme jeg har glædet mig til denne film, ikke mindst fordi 1eren var den bedste Batman film nogensiden, men også fordi medierne virkelig har blæst denne her op som værende endnu bedre. både Ekstrabladet og Politikken gav filmen 5 ud af 6 stjener mens BT kvitterede med hele 6/6, så hvad mon det kan blive til her?

Filmens Handling

I the Dark Knight fortsættes historien om Batman, der efterhånden har fået ryddet godt op I Gotham City. Selv den hårdeste kriminalitet, mafiaen, er bange for Batman. Derfor øjner han chancen for en tidlig pension, da den ultrarene stats-anklager Harvey Dent (Aaron Eckhart) kommer ind i billedet. Sammen med politikommissær (Gary Oldman) skal der bare lige ryddes op i mafiaens sidste lyssky forretninger.

Denne opgave skal dog vise sig at være noget mere svær end nogen havde regnet med, da Jokeren (Heath Ledger) kommer ind i billedet. Jokeren er en vaskeægte ærkeskurk som ikke spiller efter noget regelsæt, og her bliver selv Batman sat på en prøve. Løsningen på Gothams skurkes problemer… Kill the Batman – og Jokeren er midlet.

Actionbrag med eftertanke

Der er selvfølgelig tale om en udpræget actionfilm, men filmen er langt dybere end bare det. the Dark Knight portrættere kampen mellem det gode og det onde, og disker op med det ene menneskelige dilemma efter det andet, hvor langt ville du fx gå for at overleve?

I filmens 2½ times spilletid er der både plads til eftertanke krydret godt med action, så du kommer absolut ikke til at kede dig.

Fantastisk skuespil

Skuespillet, af især Heath Ledger, er i forvejen blevet blæst op til at være helt fantastisk, og det er det faktisk også. Christian Bale er helt klart den bedste Batman der har været, og i the Dark Knight får han både Bruce Waynes og Batmans personlighed endnu mere frem end i Batman Begins.

Heath Ledger er faktisk også helt fantastisk som Jokeren. Han er fuldt ud troværdig som lallerende sindsyg psykopat, og det vil jeg tro kræver en del af en skuespiller. Ligeledes spiller Aaron Eckhart og Gary Oldman fantastisk i rollerne som Havey Dent og James Gordon.

Dommen

The Dark Knight er uden tvivl årets bedste, har set ca 15 film i biografen i år, og denne er lige et trin bedre. Det er absolut en film du skal se, 6/6 stjerner herfra.

Trailer

Andre anmeldelser

Samlet bedømmelse

Martin Nielsen giver den: 5 ud af 6
starstarstarstarstarstar

4 kommentarer

  1. Skrevet af Martin  d. 31/07/2008 kl 06:00

    Rigtig god fornøjelse Leif :) som du kan se er jeg ret begejstret for den – kunne faktisk sagtens tage ind og se den igen allerede hvis det kom der til, så god er den

    Svar på kommentaren
  2. Det er sjældent der kommer en film som tvinger en til at tage stilling til om den er bedre end ens favorit film. Personligt synes jeg IMDB ratingen på 9.2 som the Dark Knight har i skrivende stund er lidt for hypet – i min bog er Godfather og The Shawshank Redemption stadigvæk bedre. Tror heller ikke den kan holde sin førsteplads på imdb i længden, men det er klart en top 10, måske også en top 5

    Svar på kommentaren

Skriv en kommentar

Krævede felter er markeret med *.

*