@codenerd på twitter Mit seneste tweet:

Jeg er flyttet…..

jeg-er-flyttet

Eller dvs. jeg er ikke personligt flyttet, men min blog er! Langt om længe har jeg besluttet mig for at skifte adressen martin-nielsen.com ud med codenerd.dk – da det er det navn jeg bruger, overalt på nettet, giver det i min verden mest mening!

Herunder kan du læse lidt mere om hvad der er sket på bloggen. Hvis du skulle falde over noget som ikke virker så skrig endeligt højt om det – der er trods alt en del ting at huske når man flytter en gammel blog!

Nyt design og ny blogplatform

Header før

I samme ombæring som flytning tænkte jeg, at det også var tid til en lille opdatering på designet. Basalt set er farvetemaet bevaret, og de største designændringer er simpelthen at alt unødigt (elementer der ikke blev brugt jf. Analytics) er skåret væk. Derfor er det et noget mere simpelt design end tidligere, og med noget mere fokus på indholdet.
Samtidigt tænkte jeg at man lige så godt kunne lave designet responsive, altså så det tilpasser sig enheden, det bliver set på. Dvs. mobilbrugere, tablet brugere osv. gerne skulle få en noget bedre oplevelse nu end på den gamle blog.

Skift til WordPress

Værst af alt, hvis man kan sige det sådan, er at jeg har skiftet min dejlige hjemmekodede blogplatform ud med WordPress. Og hvorfor så det? Tjae, jeg har fx hørt at WordPress er så fantastisk, at blogindlæg nærmest skriver sig selv. Derudover er der vist noget med at hver gang en WordPress blog fødes, så slipper en programmør for at rode med .NET …. På den mere seriøse side, så har jeg længe brugt WordPress til et par affiliate projekter, og synes langt hen ad vejen, at det er en god platform at arbejde med. Jeg var kommet dertil hvor min egen platform kunne alt det den skulle og når det sker, hvad skal man så give sig til?

Kommer der så til at ske noget på siden nu?

Det håber og tror jeg bestemt at der gør. Hvor lysten til at blogge en lang overgang var helt forsvundet, er den kommet tilbage med fuld kraft, nok ikke mindst pga min dejlige kæreste, som også er begyndt og blogge, og som har været efter mig for at komme i gang igen!

Fremtidens indhold bliver, som det har været tidligere, et godt mix af alt hvad en Codenerd render og roder med. Når jeg nu har skiftet til WordPress, vil der helt sikkert også snige sig et indlæg eller to ind omkring WP og der vil da sikkert også komme et par plugins fra min side. Allerede nu kan jeg godt afsløre at det ikke er mange standard plugins der kører her på siden, fx blev jeg ret hurtigt træt af diverse plugins til at lade folk indtaste deres twitter profil, så der kom hurtigt et lille plugin til verden, og da jeg gerne vil give folk der kommenterer lidt linklove, ja så skrev jeg da også lige min egen CommentLuv (plugin til at give folk et link til deres seneste blogindlæg) klon, uden alt det ekstra bavl som det plugin ellers har.

Lidt om flytningen

Der er en del at få styr på når man sådan vælger at flytte en blog, og ikke mindst når man går fra et system til et andet, min arbejdsgang var:

 • Opbygning af wordpress tema
  Arrrgh det tager sku lidt tid, når man er forholdsvis grøn i WP verdenen
 • Skrive plugins
  Selv som grønskolling i WP er der simpelthen nogle plugins der bare ikke er gode nok, så må man jo selv gå i gang!
 • export/import af blog indlæg samt kommentarer
  Da jeg havde en del custom tags i mit blogsystem, og derfor ikke bare kunne eksportere en fil med indlæg, valgte jeg at gøre dette via xml-rpc.
 • SEO – 301 redirects af stier
  martin-nielsen.com har efterhånden kørt en del år, så det ville være direkte dumt at smide alt seo arbejde på jorden, derfor skulle alle blogindlæg mm. gerne være redirectet til de nye stier.

Som programmør har det været en sjov udfordring – og når man har kæmpet lidt for det, så er glæden også det større, ved nu at kunne sige “Velkommen til den nye blog!”

Hvis du skulle falde over noget som ikke virker, eller som ser mærkeligt ud, eller hvis du bare har en kommentar på det nye, så smid den endelig herunder :-)

17 kommentarer

 1. WordPress har en del dejlige funktioner at lege med, når man først kommer igang :-) Derudover synes jeg at WordPress er et af de aller nemmeste systemer at udvikle plugins til. Det indbyggede “observer”-pattern (med deres filters og actions) fungerer bare super godt, og det er virkelig nemt at udvide det til at gøre ens egne plugins endnu mere fleksible.

  En anden sag er det dog med WordPress temaer. Jeg har endnu ikke lavet et tema fra bunden selv – det kræver man holder tungen lige i munden omkring “the loop”, og at man lige lærer alle de forskellige funktionskald at kende, for at få data ud af systemet og vist på ens side. Til gengæld har jeg lavet en hel del modifikationer af eksisterende temaer, hvilket har fået mine øjne op for at man altså virkelig kan lave nogle avancerede ting med WordPress, når man alligevel sidder og leger med det :-)

  Men god vind med den nye blog – det er ikke første eller sidste gang jeg kigger forbi :-)

  Link til seneste blogindlæg: Solid State Disk Terminologi – hvad betyder det hele?

  Svar på kommentaren
 2. Tak for kommentarerne Lars :-) Man skal holde tungen lige i munden når det kommer til WP themes, specielt hvis det ikke skal blive sløvt som bare …. Har selv tidligere, lige som dig, leget en del med at modificere temaer, og synes faktisk ikke det var så slemt at få teamet her op og køre, meen har også skåret en del væk i forhold til hvad jeg startede ud med, så det har helt klart været en process.

  Jeg har rettet så det er ligegyldigt om man skriver sit twitternavn med eller uden @ – så skulle det problem være løst :-)

  Svar på kommentaren
 3. Tak jan…ja det er jo nok tydeligt jeg ikke er designer hehe. Men er også blevet ret godt tilfreds

  Michael tænkte nok det ville give lidt point at den var responsive og ja det var på tide , men undgik da det kedelige jubilæum med 1 års inaktivitet! Og deler gerne commentluv klonen når den lige er blevet testet lidt mere.. Undrer mig fx at den ikke fangede din…måske der ikke er auto Discovery på forsiden?

  Link til seneste blogindlæg: Jeg er flyttet…..

  Svar på kommentaren
  • Tak Niels, jeg vil ikke kalde næsten et års pause at holde ved at blogge, det er sku for ringe fra min side af, men der har været en del ændringer i livet det sidste år, og så røg lysten til blogge, men nu er den tilbage med fornyet kraft, og med WP som backend kan jeg altid finde noget at brokke mig over hvis jeg skulle gå død i andre emner !

   Link til seneste blogindlæg: Jeg er flyttet…..

   Svar på kommentaren
 4. Fedt !! Tillykke med den nye side Martin. Den ser rigtig godt ud og har kun kunnet finde en fejl indtil videre.

  Oppe i toppen står der at dette indlæg er skrevet 29. APRIL 2012 ?? Enten er du bare langt fremme i skoene eller også er det måske en lille fejl ??

  Hehe… Men tillykke igen :)

  Svar på kommentaren
 5. Skrevet af Mark  d. 09/04/2012 kl 10:59

  Flyttet for nyligt også et af mine sites over på WordPress fra Joomla, det var lidt besværtligt når man ikke kender wordpress, men faktisk synes jeg WordPress er nemmere end joomla i hvert fald til de sites med blog dele.

  Selv flytningen med indlæg etc. er dog hammer besværlig :(

  Svar på kommentaren
 6. Tillykke med flytningen!

  Jeg skal selv til at lave samme øvelse i nærmeste fremtid med min blog. Hvordan klarede du det med at få flyttet posts og comments fra dit gamle blog system og over i WordPress database, så det hele passede sammen og alle felter blev korrekt udfyldt?

  Jeg har søgt en del rundt og jeg synes ikke rigtig der er lavet noget smart til det. Det er nemt nok at flytte posts (f.eks. via rss-feed og wordpress importer plugin), men det bliver lidt mere kringlet når alle kommentarerne skal flyttes og have de rigtige referencer.

  Link til seneste blogindlæg: Skriv bedre webtekst med gratis e-bog

  Svar på kommentaren
 7. Pingback: Flyttet til Wordpress | jacobworsoe.dk

Skriv en kommentar

Krævede felter er markeret med *.

*


Dansk Foe Guide