@codenerd på twitter Mit seneste tweet:

Dette års Oscar-nomineringer – Hvad synes du?

Oscars 2010

Så blev dette års Oscar nomineringer offentliggjort, og som altid er der nomineringer som overrasker og nomineringer som man sagtens kunne gætte.

Den største overraskelse for mig var Avatar som bedste film, havde godt nok forventet det, men forstår det ikke helt da historien er så tynd

En af de nomineringer jeg ikke forstår er District 9, var forholdsvis skuffet over filmen, den er da ok, men den indfriede bare ikke mine forventninger.

Her er nomineringerne i de store kategorier:

Bedste film

Bedste mandlige hovedrolle

 • Jeff Bridges, Crazy Heart
 • George Clooney, Up in the Air
 • Colin Firth, A Single Man
 • Morgan Freeman, Invictus
 • Jeremy Renner, The Hurt Locker

Bedste kvindelige hovedrolle

 • Sandra Bullock, The Blind Side
 • Carey Mulligan, An Education
 • Helen Mirren, The Last Station
 • Gabourey Sidibe, Precious
 • Meryl Streep, Julie & Julia

Bedste instruktør

Du kan se alle årets oscar nomineringer her

Men hvad synes du om dette års Oscarnomineringer?

5 kommentarer

 1. Jeg forstår dog godt, hvorfor District 9 står til sin nominering. Var heller ikke selv imponeret, men vidste faktisk heller ikke helt, hvad jeg gik ind til. Forestillede mig Independence Day, og det var filmen jo på ingen måde. Men når det er sagt, så er den anderledes og giver en helt anden exceptionel vinkel på tingene – tænkte jævnligt på, hvordan vi bare behandler hinanden (tænker på udlændinge).

  Vil dog give dig ret mht. til Avatar – historien var ikke alene tynd, men set lidt for ofte. Tror absolut heller ikke, at den vinder, som bedste film. Den skal nok vinde for visuelle effekter og alt det gøgl.

  Derimod byder liste, som altid, på en længere række film, som jeg overhovedet ikke har set – eller får set. Eneste film jeg føler at mangle på liste er Hurt Locker.

  Svar på kommentaren
 2. Helt enig omkring den vinkel District 9 tager, dog synes jeg det drukner lidt for meget i wannabe independence day til slut.

  Tror (og håber) heller ikke Avatar vinder som bedste film, selvom den sagtens kunne gøre det pga. den nyskabende teknologi. Dog er der så mange andre dybe film at vælge imellem, så mon ikke prisen går til en af dem. Men så er der jo 8 andre oscars som Avatar kan spise løs af.

  Svar på kommentaren
 3. Skrevet af Rikke Jakobsen  d. 04/02/2010 kl 01:00

  Fuldstændig uenig i at i er uenige i at District 9 ikke fortjener nomineringen. Det er en af de bedste sci-fi jeg har set siden Blade Runner. Filmen fortjener endda en oscar alene for manuskriptet og filmens virkemidler. Og om den drøner over til at blive for meget til sidst er blot en ekstra feature ved filmen. Fra ren dokumentarisme til tårevældende splatter uden man som publikum ikke helt ænser overgangen. Jeg tror i skal se filmen et par gange mere.

  Svar på kommentaren
 4. Rikke vi er enige i at Blade Runner er en af de bedste sci-fi film der er lavet, men mener absolut ikke District 9 kommer i nærheden. Kan gå med til at district 9 fortjener en oscar for manuskript, men ikke bedste film, bedste film bør efter min mening være en film der er 100% fuldendt, også derfor Avatar ikke bør vinde (på trods af nyskabende cgi, både resultat og teknikken bag). Det du kalder en ekstra feature i District 9, kalder jeg stilforvirring – og det er det der for mig ødelægger filmen.

  Svar på kommentaren
 5. Må se mig enig med Martin, Blade Runner er absolut en bedre film, og det er på trods af, at den har rigtig mange år (25 af slagsen, så vidt jeg husker) på bagen. Det at den stadigvæk virker, taler egentlig helt for sig selv. Jeg tror ikke DS9 på, at DS9 vil stå ligeså stærkt efter 25 år.

  Men det er jo det sjove med film. Man kan diskutere fra nu og i al evighed. I bund og grund handler det om præferencer og smag. Men det ville jo heller ikke være sjovt, hvis ingen forskel der var :-)

  Dog vil jeg tilføje, at instruktøren af DS9 har gjort et rigtigt godt stykke arbejde – taget den store debut i betragtning.

  Svar på kommentaren

Skriv en kommentar

Krævede felter er markeret med *.

*