@codenerd på twitter Mit seneste tweet:

Anmeldelse af Limitless

Den unge forfatter, Eddie Morra (Bradley Cooper), lider af en dyb, nedslående kronisk skriveblokade. Men en dag får han chancen for at prøve et nyt kemisk produkt, der udvider hans hjernekapacitet til 100 %. Pludselig kan Eddie huske alt, han nogensinde har læst, hørt eller set, kan lære et fremmed sprog på en dags tid, forstå og forbedre avancerede ligninger og jorde hvem som helst i hvilket som helst emne – så længe han tager NZT hver dag. Det varer ikke længe inden han tager Wall Street med storm, ved at forvandle en mindre portefølje til millioner. Hans evner bliver også bemærket af milliardæren Carl Van Loon (Robert De Niro), der ansætter ham til at styre en gigantisk handel. Men al den succes bringer også Eddie i søgelyset for gangstere, der vil gøre hvad som helst for at få fingrene i hans lager af NZT. Og samtidig sætter bivirkningerne ind med fuld styrke…

Hvis du fik muligheden for at udnytte dit fulde potentiale ved blot at tage en enkelt lille pille, ville du så gøre det? For forfatteren Eddie Morra (Bradley Cooper) er svaret helt enkelt ja! Kæresten er skredet, bogskriveriet går ad helvede til, så det kan vel kun gå en vej? Det må man sige det gør, penge, piger og succes kaster sig nærmest efter Eddie, altså så længe han indtager pillerne NZT, men som altid er der bivirkninger og med nyfunden succes kommer nye problemer.

Letfordøjelig thriller

Limitless er et godt mix af underholdende replikker, godt skuespil og en god historie. Oprindeligt var det Shia LaBeouf der skulle have spillet Eddie Morra, men det blev altså Bradley Cooper der endte i hovedrollen. Dette tror jeg personligt har været det bedste der er sket for filmen, for Shia LeBeouf havde ikke været nær så troværdig som en afdanket forfatter, og tror heller ikke man ville få samme medfølelse for hovedpersonen. Man ønsker virkelig at Eddie skal lykkes med sine planer, og hvor øget succes og intelligens i andre film oftest medfører en ny superskurk, ser vi i Limitless en hovedperson der blot ønsker et bedre liv, ganske vidst er det i første omgang for ham selv. Også Robert Di Niro leverer et solidt stykke skuespil, i rollen som finansmanden Carl Van Loon, og han er med til at give filmen lidt mere dybde.

Alt i alt har jeg ikke de store ting at sætte på Limitless, i enkelte scener følte jeg filmen var lidt langtrukken, men man kommer alligevel hurtigt videre i filmen, og det er til at leve med. Jeg frygtede lidt at Eddie ville få fuldstændigt umenneskelige superevner ved at spise en pille, fx tankelæsning elller andre superkræfter, men den fælde ryger Limitless heldigvis ikke i, langt de fleste nyfundne evner er troværdige, og det bliver aldrig rent SciFi.

Jeg vil ikke direkte kalde filmen dyb, den kræver i hvert fald ikke et skud NZT og 100% af ens hjerne at fordøje, men den sætter alligevel et par tanker i gang… ville du tage en pille hvis den kunne gøre dig mere intelligent, og ville du i såfald stadig være dig selv?

Samlet bedømmelse

Martin Nielsen giver den: 4 ud af 6
starstarstarstarstarstar

Trailer til Limitless


Leveret af filmtrailer.com

Film facts

Limitless

Instruktør: Neil Burger

Medvirkende: Robert De Niro, Bradley Cooper, Abbie Cornish, Anna Friel

Genre: Thriller

Længde: 105 minutter

 

6 kommentarer

  1. Skrevet af Rasmus  d. 30/03/2012 kl 12:27

    Enig med Ninna. Robert De Niro er stadig verdens bedste mandlige karakterskuespiller, mens Meryl Streep er den bedste kvindelige. Han kan simpelthen spille alle roller med en tæft, som man sjældent ser. Der kommer kun én af hans slags i hver generation.

    Svar på kommentaren

Skriv en kommentar

Krævede felter er markeret med *.

*