@codenerd på twitter Mit seneste tweet:

Boxee Box VS WD TV Live

boxee_vs_wd

Inden jeg fik min Boxee Box (læs min anmeldelse af boxee box) havde jeg faktisk købt en WD TV Live Streaming boks, som jeg ellers havde hørt meget positivt om. Dette blev dog et kort bekendtskab på en måned, og som jeg er rigtig glad for jeg fik afbrudt. Jeg var så heldig at Elgiganten tog min WD tilbage efter en måned, da jeg købte min Boxee box hos dem, og da boksen var på tilbud endte jeg med kun at måtte smide 300kr ekstra.

Der var faktisk rigtig mange små fejl/mangler ved WD TV Live som gjorde jeg besluttede jeg ville skifte til Boxee Box, men mest af alt var det simpelthen begrænsningerne der irriterede mig!

Interface

WD TV Lives interface ligner på overfladen noget som er virkeligt gennemarbejdet, men så snart man kommer lidt ned i dybden, ja så ligner det efterhånden noget jeg selv havde designet (og det er bestemt ikke et kompliment). Her kan i flæng nævnes tekster i skriftstørrelse 10, og tekstfarven skal selvfølgelig være hvid mens baggrunde for film info ofte var meget lyse. Resultatet blev at det var helt umuligt at læse info om filmene med mindre man havde en kikkert med i sofaen!

Lokale medie og hentning af film info

Både boxee og WD tilbyder at hente billeder, beskrivelse osv af dine lokale filer, en super fed feature, som desværre på WD kun fandt ca 30% af hvad boxee box finder, derudover så viser WD boksen filnavne i stedet for navnet udfra det info der er blevet hentet.

Yderligere var der mange film, hvor jeg simpelthen skulle ind og søge manuelt efter filminfo, men søgte jeg på præcis samme navn som WD boksen foreslog, så fandt den info. Så hvorfor dette ikke skete automatisk forstår jeg simpelthen ikke (automatisk hentning var slået til!)

Klodset og ubrugelig fjernbetjening

Hvor jeg synes at boxee boxs fjernbetjening er helt fantastisk, synes jeg WD fjernbetjeningen er klodset og fyldt med knapper som du aldrig bruger. Fjernbetjeningen ligner mildest talt noget fra slut 90erne. Derudover gør det manglende tastatur det voldsomt irriterende at indtaste bare de simpleste informationer, men det er selvfølgelig ikke et kæmpe problem, når du ikke rigtigt kan bruge WD tv live som andet end en medieafspiller.

Manglende apps – herunder ingen browser

Apps udvalget på WD TV Live er begrænset til det som WD nu engang har udviklet og det er for os i danmark meget begrænset hvad vi kan bruge det til – der er fx ikke apps til DR NU eller andet dansk indhold.

Derudover så ligger der en fysik begrænsning i WD TV Live som gør at selvom du måske via VPN sidder på en amerikansk ip, så kan du ikke bruge Netflix eller Hulu – æv! Man har heller ikke valgt at inkludere en browser, så heller ikke via denne kan du tilgå andet medieindhold!

3. parts firmware ikke muligt på WD tv live streaming

Når der nu er så mange begrænsninger i WD TV live streaming, så ville det være nærliggende at smide noget 3. parts firmware på fx.WDLXTV som giver en masse muligheder som ellers ikke er tilstede. Problemet er bare at på 3. generations afspillere (wd tv live streaming) har WD gjort det umuligt at installere andet firmware end deres. Derfor er der ingen hjælp at hente her.

Slutbemærkninger

Hvis jeg ville have været så begrænset af min medieboks, så kunne jeg havde valgt et AppleTV – fjernbetjeningen, designet og interface er alle super meget bedre, og restriktionerne er ca det samme, såvel som prisen. Dog skal det til WD boksens forsvar siges at den selvfølgelig understøtter langt flere filformater end apples boks.

Jeg vil til enhver tid anbefale en boxee box i stedet for en WD TV Live, det var simpelthen en stor skuffelse. Selv hvis elgiganten ikke havde vist sig fra deres bedste side og ydet fantastisk service ved at tage min WD Boks retur, ja så havde jeg stadig købt en Boxee Box!

9 kommentarer

 1. Skrevet af Peter Jeppesen  d. 06/12/2012 kl 22:35

  Godt at se jeg ikke er den endeste der sider med dette dilemma.

  Jeg har en boxee box og et Apple TV 2.gen.

  Desvære kan Apple TVet ikke rigtig leve op til den hastighed jeg vil have med XBMC på, og nu hvor Boxee box ikke opdatere deres softwear mere, kan jeg ikke se den danske netlix der på, men kun US. Der for havet jeg overvejet at købe en WD TV Live http://www.wdc.com/en/products/products.aspx?id=330

  Det jeg rigtig godt kan lide ved Boxee Box er jo at jeg kan få cover flow over alle mine ISO rips at min gamle dvd/blueray samling. Har har jeg lavet *.nfo filer til alle film. Jeg ved bare ikke om WD TV Live understøtter *ISO(filmen), *nfo(info) og *tbn(coveret).

  Der er ingen tvivl om at den remote Boxee er kommet med, er den fedeste. Men selv med deres nye Boxee TV, som self ikke kommer i danmark, har de ikke valgt en radio remote, men en IR. nedtur

  Hvordan er hastigheden på de to bokse. Boxee vs WD? Når jeg skal streame familie billeder eller film, er det så hurtig at browse, eller er det lige langsomt som boxee box også er. ?

  Fedt indlæg

  Peter

  Svar på kommentaren
 2. Skrevet af Finn  d. 24/12/2012 kl 14:37

  Hej
  Håber at I kløgtige mennesker kan hjælpe lidt her.
  1. Boxee er stoppet med at opdatere. Vil det betyde noget når jeg primært skal bruge den til at afsille film og musik fra en Nas Server?
  2. Er det vanskeligt at få undertekster med over?
  3. Jeg har mange af mine film liggende i DVD VOB filer, hvor jeg benyttede Clone DVD2 til back-up. Kan de bruges direkte eller en ISO fil bedre?

  Med venlig hilsen – og god jul
  Finn

  Svar på kommentaren
 3. Skrevet af Peter Jeppesen  d. 24/12/2012 kl 15:57

  Som det er lige nu, er det kun netflix som ikke virker på dansk på boxee boxen. Det er let at få undertekster med over. Bare undertekst filen ligger i samme mappe som filmen. Boxee Boxen æder alle film formater. Vob, Iso, img..bla bla bla…osv.

  god jul

  Svar på kommentaren
 4. Skrevet af Mathias  d. 31/01/2013 kl 16:07

  Hej med jer.

  Jeg stødte på jeres kommentare til Netflix og Boxee Box. Jeg synes klart Boxee Box er den fedeste af dem alle, dog bruger jeg Netflix utrolig meget. Er det muligt at gå udenom og fortsat kunne bruge Netflix?

  Svar på kommentaren
  • Netflix DK kommer efter Boxees eget udsagn aldrig til at fungere på boxee box, de siger selv:

   Netflix will not be available on Boxee Boxes outside the USA and Canada.
   Netflix requires version 3.1 or later of their application outside the USA and Canada. The Boxee Box runs version 3.0.

   Unfortunately, Intel no longer supports this chipset for consumer products and the version of the Intel firmware for the Boxee Box cannot run version 3.1. We would have loved to enable this for users in the UK, Brazil, Sweden, Denmark, etc. but technically speaking it’s simply not possible.

   Så den eneste måde at få netflix på boxee er via en VPN, fx unblock-us.com – super simpelt at sætte op. Eneste ulempe er du ikke får adgang til det danske indhold i netflix.

   Selv kører jeg unblock-us på boxee box, og mit tv har så adgang til netflix dk, på den måde har man adgang til det hele

   Link til seneste blogindlæg: Anmeldelse af James Bond – Skyfall

   Svar på kommentaren
 5. Skrevet af Kim Larsen  d. 23/06/2014 kl 15:13

  Jeg har godtnok en BB i soveværelset men mangler en afløser for min Xtreamer pro i stuen.
  Jeg har nu købt en WD tv live til stuen.
  Nu er det 2 år siden ca at denne test blev udført, hvordan er det med den nye WD tv live box i dag, den må da have fået en opdatering.

  Svar på kommentaren

Skriv en kommentar

Krævede felter er markeret med *.

*