@codenerd på twitter Mit seneste tweet:

Anmeldelse af the Expendables

The Expendables

Instruktør: Sylvester Stallone

Medvirkende: Sylvester Stallone, Jason Statham, Jet Li, Dolph Lundgren, Eric Roberts, Arnold Schwarzenegger, Bruce Willis, Mickey Rourke, Randy Couture, Terry Crews, David Zayas

Genre: Action, Action, Action, og Action

Længde: 103minutter

Fra en af klassens tunge drenge, Mr. Rambo himself, har både instrueret og spiller hovedrollen i actionbraget ”The Expendables”.
Med et hold skuespillere, der må få munden til at løbe i vand hos enhver fan af klassisk, hårdtslående action, forsøger en gruppe lejesoldater på dødensfarlig mission at vælte en moderisk, sydamerikansk diktator.

Aqua synger Back to the 80ies, og det er vi egentlig pænt ligeglade med… men når Sylvester Stallone råber, BACK TO THE 80ies, så lytter vi da og tager ind og ser The Expendables!

The Expendables transporterer dig, stort set fra første minut, tilbage til 90erne og 80erne hvor actionfilm uden handling nærmest var på menuen hver måned. Og for det ikke skulle være nok, ja så har Stallone samlet stort set alle action-egoer han har kunne finde og smidt dem ind i en og samme film…. dette lyder måske på papiret som ren katastrofe, og opskriften på årets dårligste film, og indrømmer da også at jeg, netop derfor, ingen forventninger havde til filmen, men den skulle bare ses.

The Expendables

Frygten om årets dårligste film er velbegrundet, for lad os være ærlige, historiemæssigt og skuespilsmæssigt efterlader the Expendables et stort fedt gabende hul, men hvorfor er det så man alligevel er bedre underholdt af the Expendables, end mange af de store blockbusters har formået? Og hvorfor fristes man til at råbe Sly is back, når man kommer ud fra biografen efter at have set The Expendables?
Det gør man måske også kun hvis man selv er vokset op med 90er/80er action, og det er man! Jeg har selv set et hav af Sylvester Stallone film, såvel som Dolph Lundgreen film, og har altid været godt underholdt. Måsker også derfor the Expendables blev ren nostalgi og fed underholdning for mig.

Det hjælper også gevaldigt på the Expendables, at de mange, efterhånden halvgamle stjerner, formår at tilføje en god portion selvironi, humor og forstår at tage lidt pis på hinanden. Hvem havde fx forestillet sig at Jet-Li rent faktisk kunne være sjov? Igennem filmen er der også masser af referencer til tidligere action-brag, fx når Arnold Schwarzenegger fortæller Bruce Willis at Sylvester Stallone “loves to play in the jungle” – igen det er guf for os der er vokset op med de gamle action-film. Her skal det måske lige tilføjes at Bruce Willis og Arnold Schwarzenegger kun er med som cameos, og på trods af kun 2 mins. medvirken, er det faktisk en af de sjoveste scener i filmen!

Er du til 90er/80er action, one-liners, og kan du se en film blot for at blive underholdt, ja så er the Expendables for dig, skal du derimod helst have dyb handling i samtlige film, godt karakteropbyggende skuespil, og dybe dialoger, ja så find en eller anden fransk film i stedet, I dont care! The Expendables Rocks!

Vurdering: 5/6 stjerner

Trailer til The Expendables


Leveret af filmtrailer.com

Samlet bedømmelse

Martin Nielsen giver den: 5 ud af 6
starstarstarstarstarstar

5 kommentarer

 1. Nu kan man altså godt være til både “slå først frede film” med Intertekstuel reference og samtidig have et frankofilt filmhjerte. Det handler vel om hvilken oplevelse man forventer som du også selv er inde på.

  I øvrigt er det skønt med et par filmanmeldelser her på bloggen igen. :)

  Svar på kommentaren
 2. @Henrik – det er god underholdning, og er glad for jeg fik den set i bio, men ender helt sikkert også i Blu-ray samlingen :-)

  @Jon Hehe ja, helt sikkert, elsker også film med god handling, og som sagt så er the Expendables bestemt ikke det jeg vil kalde en god film, men rigtigt underholdende. Det var vist mest et stik til alle de anmeldere der har travlt med at give filmen bundkarakter mens brugerne jubler!

  Er også glad for at komme i gang igen, så skal jeg bare lige hav udviklingsindhold med også, så er bloggen for alvor tilbage fra ferie :-)

  Svar på kommentaren

Skriv en kommentar

Krævede felter er markeret med *.

*