@codenerd på twitter Mit seneste tweet:

Problemer med automatisk opdatering af Thunderbird

Da jeg startede Thunderbird i dag, kørte den en automatisk opdatering. Dette gik dog ikke helt efter planen, hvilket resulterede i en uendelig opdateringsløkke – som gang på gang gav beskeden:

En eller flere filer kunne ikke opdateres. Sørg for at alle programmer er lukket og at du har rettigheder til at redigere filer, og genstart derefter Thunderbird for at prøve igen.

Efter 10 forsøg og en genstart med samme problem begyndte jeg at udrydde programmer der kunne være i brug.

Løsningen

Det viste sig at QuickCam.exe (som er Logitech Webcam Software) var synderen. Efter denne blev lukket (ctrl+alt+del – Processer) kunne jeg nemt få installeret opdateringen til Thunderbird.

Efterfølgende besluttede jeg mig for at undersøge problemet lidt nærmere, og det viser sig at mange har haft samme problem, og i langt de fleste tilfælde er det QuickCam der er problemet. En fejl i Logitechs QuickCam software gør simpelthen at denne konstant låser en af Thunderbirds filer – hvis man nu skulle ønske at sende et billede taget via Webcam.

Jeg har ikke QuickCam men får den samme fejl….

Hvis du ikke har et Logitech QuickCam er det et andet program der låser filen mozMapi32.dll. Denne fil findes i C: ProgrammerMozilla Thunderbird.

For at se hvilke processer der låser mozMapi32.dll skal du bruge et program som fx Unlocker.  Efter installation af dette kan du højreclicke på filen og vælge "Unlocker" og så får du listet hvilket program der er skurken – i dette vindue markerer du det eller de programmer der er listet, og trykker Lås Op, hvis dette ikke virker trykkes Afslut Process:

 

 

 

3 kommentarer

Skriv en kommentar

Krævede felter er markeret med *.

*