@codenerd på twitter Mit seneste tweet:

Anmeldelse af Sony NWZ-W202 mp3 afspiller – God til træning

Jeg har længe overvejet om jeg skulle anskaffe mig en MP3 Afspiller til træning, men har synes det var lidt spild af penge når min telefon jo afspiller musik ganske fint. Men så var jeg så heldig at vinde en Sony NWZ-W202 Mp3 afspiller i firmaets juleafslutnings-quiz.

Sony NWZ-W202 er en mp3 afspiller, der er 100% ledningsfri, dvs selve afspilleren sidder i høretelefonerne. Dette gør den, på papiret, specielt egnet til træning/fitness, hvor ledninger ofte kan være et problem. Hvem har fx ikke prøvet at få flået høretelfonerne ud af øret fordi ledningen lige sad fast i et eller andet mens man trænede?

Personligt har jeg tidligere præsteret at træde på en Mp3 afspiller mens jeg løb på et løbebånd. Den slags uheld slipper du 100% fra med Sony NWZ-W202 – da der som sagt ingen ledninger er.

Nu har jeg så prøvet Mp3 afspilleren til 1½ times træning, og dommen er overraskende positiv.

Designet

Sony-nwz-w202

Sony NWZ-W202 fås i fire forskellige farvekombinationer. Sølv/Sort, Gul/sølv, Lilla/Gulv og lyserød. Heldigvis vandt jeg sølv/sort kombinationen.

NWZ-W202 vinder måske ingen designpriser, men den har alligevel lidt charme. Når afspilleren er slukket, sidder de to øreenheder sammen vha af en magnet på midten. Når dette er tilfælde ligner afspilleren et hjerte eller et ansigt, og det er endnu mere tydeligt at se når afspilleren står i den medfølgende usb ladestand.

Ved første øjekast virker afspilleren måske lidt stor og klodset, men det er den faktisk ikke. Hver side fylder ca svarende til en iPod shuffle, og vejer ingenting, så når afspilleren først er sat på plads, så lægger du faktisk ikke mærke til den.

Features

Sony NWZ-W202 er ikke pakket med features, men til prisen på omkring 700kr er det faktisk helt fint. Afspilleren har 2gb plads, hvilket svarer til ca 4-500 mp3 sange. Afspilleren kan køre 12 timer på en enkelt batteriopladning, hvilket måske ikke er direkte prangende da der findes mp3 afspillere der kan køre uafbrudt i op til 40 timer, men som med alle andre Sony mp3 afspillere, kan du oplade til 90mins spilletid på blot 3 minutter, dvs selv hvis du har glemt at oplade kan du næsten altid nå at få musik med på turen.

Afspilleren tager de gængse musik formater, wma (uden drm), mp3 og aac, og der understøttes shuffle og gentag. Der er intet display på afspilleren, hvilket normalt vil være et minus, men helt ærligt så er denne afspiller slet ikke lavet med henblik på du skal kigge på et display, faktisk tror jeg placeringen på ens hovedet ville gøre det helt umuligt, så derfor vil jeg ikke mene dette trækker ned.

Sony NWZ-W202 har kun tre knapper, En volume knap, en shuffle knap og en multifunktionsknap som styrer: Play/tænd/pause samt næste/forrige. Denne multi-knap er super nem at betjene, scroller du baglæns eller forlæns skifter du sang, trykker du den ind så er det tænd/play/pause.

Du skal ikke bruge nogen drivers eller 3. parts programmer for at overføre sange til afspilleren, du kan simpelthen bare bruge windows explorer, Windows media player eller iTunes.

Lydkvaliteten

Jeg har tidligere haft to forskellige Sony mp3 afspillere, og på disse var lyden rigtig god, og dette er også tilfælde for Sony NWZ-W202 mp3 afspilleren, der er god dybde i lyden, og afspilleren passer perfekt i mit øre, så alt støj udefra lukkes ude, så alt i alt i forhold til prisen er der tale om rigtig god lyd.

Træning med Sony NWZ-W202

Når man første gang ser afspilleren, tænker man lige først, hvad pokker er det. Men når først man har haft afspilleren på tænker man, hvorfor er der ikke nogen der har lavet dette før? Mp3 afspilleren sidder perfekt på mit hovede, og bøjlen giver den så god støtte, at den sidder perfekt selv under hård træning. I de 1½ time jeg brugte den, måtte jeg kun rette på den en enkelt gang, og det synes jeg faktisk er ganske imponerende.

Afspilleren er så utrolig nem at betjene, at du fx nemt kan skifte sang mens du spurter af sted på løbebåndet. Frem, tilbage, play og pause styrers som sagt alt sammen fra en scroll knap, det er faktisk lige så nemt som at klø dig selv i øret (ca samme sted du skal ramme).

Konklusion

Havde jeg selv været ude og købe en mp3 afspiller, så var det nok ikke blevet Sonys NWZ-W202 – men det havde været en skam. Afspilleren er rigtig god som trænings mp3 afspiller, men udover det så tror jeg faktisk også den vil blive brugt en del til og fra arbejde på cyklen.

Det er fantastisk at være helt fri for ledninger, så hvis du leder efter en trænings mp3 afspiller, eller blot vil være fri for ledninger, kan Sony NWZ-W202 varmt anbefales!

Skriv en kommentar

Krævede felter er markeret med *.

*