@codenerd på twitter Mit seneste tweet:

Anmeldelse af The Town

the-town-3_1152x864

 

I thrilleren ‘The Town’ forsøger en tyv at finde tid til et kærlighedsliv. Ben Affleck spiller den kyniske og samvittighedsløse Doug MacRay, der røver banker med sin bande. Men da de under et røveri kidnapper bankbestyreren Claire Keesey, bliver situationen kompliceret. Banden lader den skrækslagne Claire slippe uskadt væk, men hun ved, at de kender hendes navn og adresse. Dog aner hun ikke uråd, da hun møder Doug og indleder et forhold til ham – uden at vide, at han var lederen af hendes kidnappere.

The Town er den seneste Ben Affleck film, som han både har skrevet, instrueret og samtidig spiller hovedrollen i. Må indrømme at Ben Affleck aldrig har sagt mig det helt store som skuespiller, men med filmen Gone Baby Gone fik han helt sikkert vist at han kunne skrive og instruere. Men var dette blot held? The town giver et stort rungende “nej det var ikke held”. The Town er en typisk kup/røveri film, som vi efterhånden har set en del af i svingende kvalitet. Her lægger the Town sig helt klart i den bedre halvdel, dog uden at være på højde med film som Heat og Oceans 11 som i min verden topper denne genre. The Town prøver ikke at imponere med et hav af forskellige avancerede bankrøverier, men derimod velplanlagte røverier efter samme princip, altså en anelse mere virkelighedsnært end fx Oceans 11. Det der virkelig bærer The Town er skuespillet. Ben Affleck viser virkelig at han godt kan spille skuespil og han tilføjer virkelig dybde til både film og karakter. Generelt spiller alle i filmen godt, selv Blake Lively (Kendt fra Gossip girl) viser hun kan mere end bare at spille en bitch (har jeg ladet mig fortælle hun gør i gossip girl).

Selvom der er tale om en thriller bliver der krydret godt med velplaceret actionscener, der virker godt afstemt i forhold til historien, og på intet tidspunkt tager overhånd elller fokus væk fra filmen. Det eneste jeg personligt ikke var så tilfreds med i filmen var slutningen, men dette vil jeg lade være op til dig at afgøre da det er svært at skrive noget om denne uden at afsløre for meget!

The Town underholdte mig rigtigt godt, og følte på intet tidspunkt at filmen blev langtrukken eller kedelig. Alt i alt en rigtig fin biografoplevelse!

Samlet bedømmelse

Martin Nielsen giver den: 5 ud af 6
starstarstarstarstarstar

Trailer til The Town


Leveret af filmtrailer.com

Facts om filmen

The Town

Instruktør: Ben Affleck

Medvirkende: Ben Affleck, Blake Lively, Jon Hamm, Jeremy Renner

Genre: Drama, Krimi, Thriller

Længde: 125 minutter

10 kommentarer

 1. Jeg synes også godt om filmen, men vil alligevel ikke strække mig til at give den 5 – 6 stjerner. Den var lidt kedelig og langtrukken til tider, så den får kun 3 stjerner af mig :)

  Jeg er til gengæld enig med dig i, at Oceans serien er fremragende. Dette skyldes IMO i høj grad Mr. Clooney :)

  Svar på kommentaren
 2. Jeg så The Town, da den havde premiere her hjemme i USA. Og både jeg og Charlotte var tæt på at gå ned og se den igen! Forrygende, intens og indlevende. Den kan jeg på det varmeste anbefale.

  Svar på kommentaren
 3. Skrevet af Rasmus  d. 26/04/2011 kl 14:24

  Det er ellers sjældent, at jeg synes, at moderne actionfilm kan leve op til de gode gamle fra 80´erne og 90´erne (jeg må også være ved at blive gammel). Men The Town er virkelig god, måske netop fordi den – som du skriver – bygger mere på godt, gammeldags skuespil end overdrevne effekter.

  Svar på kommentaren
 4. Jeg har faktisk ikke en gang set den endnu! – Jeg har ellers kun hørt godt om dem, så den skal da i hvert fald helt sikkert ses.
  Der er dog bare også mange andre gode film, som jeg er kommet bagud med.

  Svar på kommentaren

Skriv en kommentar

Krævede felter er markeret med *.

*