@codenerd på twitter Mit seneste tweet:

Anmeldelse af The Ghost Writer / Roman Polanskis Skyggen

The Ghost Writer

Instruktør: Roman Polanski

Medvirkende: Ewan McGregor, Pierce Brosnan, Olivia Williams, Kim Cattrall, Timothy Hutton, Eli Wallach

Genre: Drama, Mystik, Thriller

Længde: 128 minutter

I Roman Polanskis Skyggen får en britisk forfatter (Ewan McGregor) tilbudt at være skyggeskribent på den tidligere britiske premierminister Adam Langs (Pierce Brosnan) memoirer.

Han skal overtage arbejdet fra Langs tidligere politiske assistent, der er omkommet i en ulykke, og tager ud til en lille amerikansk ø, hvor Lang opholder sig.

Pressen begynder snart efter at skrive om Langs mulige hemmelige aftaler med USA, hvor han beskyldes for at udlevere terrormistænkte til tortur.

Skyggeskribenten prøver at grave i fortiden, men aner snart, at hans forgængers død måske ikke var tilfældig, og at svarene måske kan findes i det ufærdige manuskript.

Når den polske instruktør Roman Polanski kommer med en ny film, er der altid folk der jubler, grunden til dette er selvfølgelig det imponerende CV manden efterhånden har fået opbygget sig, specielt inden for drama/thriller/gyser genrerne. The Ghost Writer (Roman Polanskis Skyggen på dansk) er endnu engang i denne genre (ok drama/thriller/mysterie).

The Ghost Writer er utrolig spændende, og den griber virkelig fat i publikum og suger dem ind i Polanskis verden. Stemningen opbygges stort set scene for scene, og man er hele tiden fastholdt da man ikke har den fjerneste ide om hvor plottet er på vej hen og hvorfor. Filmen starter som en simpel fortælling om en såkaldt skyggeforfatter, en forfatter der skriver biografier for andre under deres navn, men hurtigt finder man ud af at der er andet på spil. Specielt i midten og i slutningen af filmen tager historien konstant drejninger som man ikke havde forudset, hvilket igen gør at man lever sig endnu mere ind i filmen.

Ewan McGregor spiller helt fantastisk som skyggeskribenten, vis navn vi aldrig får oplyst, og han bærer i sandhed filmen igennem nogle scener som filmen måske ellers godt kunne have været foruden. Samme kan siges om Olivia Williams, i rollen som eks-premierministerens kone, som i visse scener endda spiller bedre end Ewan McGregor.

Pierce Brosnan får ikke meget skærmtid i rollen som eks-premierminister Adam Lang, da filmen egentlig ikke handler så meget om ham, men mere om det spil der foregår i kulisserne og skyggeforfatterens vej til sandheden, men på trods af dette gør Pierce Brosnan et ok arbejde, han passer fint i rollen, men gør hverken filmen bedre eller dårligere. Den dårligste præstation i filmen må helt sikkert tildeles Kim Cattral i rollen som Amelia Bly, rådgiver, assistent og måske elskerinde til Adam Lang. Hun tilføjer stort set ingen dybde til karakteren, og selvom det måske er meningen hun skal være lidt småkold og kynisk, ja så synes jeg ikke det er imponerende, hun passer vist bedre til Sex and the City.

The Ghost Writer er en fantastisk thriller, måske ikke på højde med tidligere Roman Polanski film, men stadig et rigtigt godt bud på en film der skal ses i biografen. The Ghost Writer indrager publikum, og til slut sidder du selv tilbage og kan overveje hvad der egentlig er sket, for selvom du får historien serveret, er der så mange ting der kan fortolkes, hvem gjorde hvad og hvorfor, og det kan jeg godt lide. Foretrækker du Hollywood blockbusters, så kommer du nok til at kede dig i de godt 2 timer filmen varer, men er du til mere dybde så vil jeg klart anbefale The Ghost Writer.

Bedømmelse: 4.5/6 stjerner

Trailer til The Ghost Writer / Roman Polanskis Skyggen


Leveret af filmtrailer.com

Samlet bedømmelse

Martin Nielsen giver den: 4.5 ud af 6
starstarstarstarstarstar

Skriv en kommentar

Krævede felter er markeret med *.

*