@codenerd på twitter Mit seneste tweet:

Anmeldelse af Sucker Punch

sucker_punch_banner1

I ”Sucker Punch” bliver vi ført ind i en ung piges livlig drøm – en fantasi der skaber en mulighed for flugt fra den barske realitet, hun lever i. Hun er ikke bundet af tid og sted, hun er fri til at rejse, hvor end hendes fantasi fører hende hen, og hendes fantastiske eventyr udvisker linjerne mellem, hvad er rigtigt og hvad er fantasi. Som ganske ung og mod sin vilje bliver Babydoll spærret inde, men Babydoll har ikke mistet sin vilje til at overleve. Fast besluttet på at kæmpe for sin frihed overtaler hun fire unge piger – den ligefremme Rocket, den hippe Blondie, den loyale Amber og den modvillige Sweet Pea – til at forsøge undslippe deres grufulde skæbne og ikke mindst deres fangevogtere – Blue, Madam Gorski og High Roller. Sammen må de unge piger beslutte sig for præcis, hvor meget de er forberedte på at ofre for at overleve, men ved hjælp af Wise Man vil deres utrolige rejse – hvis de lykkes – sætte dem fri…

Sucker Punch er en ny film skrevet og instrueret af Zack Snyder. Du kender formentlig Zack Snyder som instruktør for bla. Watchmen og 300, to film som begge er meget specielle, og absolut ikke er for alle. Dette kan man helt sikkert også sige om Sucker Punch, som måske endda tager skridtet længere end de to førnævnte film. Det skal ikke være nogen hemmelighed at jeg er stor fan af både Watchmen og 300, ekstremt stemningsfyldte film i min verden, men havde alligevel præsteret at have så godt som ingen forventninger til Sucker Punch, havde faktisk ikke engang læst hvad den handlede om, så kan man da næsten kun blive positivt overrasket.. eller hvad?

En fantasiverden af babes og vold

Sucker PunchDa Babydoll (Emily Browning), bliver tvangsindlagt på et sindsygehospital skaber hun en fantasiverden for at slippe væk fra den mere baske virkelighed. Denne drømmeverden er i vanlig Zack Snyder stil meget bizar, og giver i det hele taget, ved første øjekast, ikke nogen mening. Men tilgengæld byder den på masser af letpåklædte babes og vold i rigelige mængder, og det i sig selv kan jo være ganske fint. Den turmulte fantasiverden er selvfølgelig et forsøg på at vise præcis hvor meget stress Babydoll er under i den virkelige verden, og det virker faktisk rigtigt godt, og scenerne fra fantasiverdenen er flotte og meget stemningsfyldte, og specielt her hjælper Sucker Punchs fantastiske soundtrack godt på vej.

Men er det nok til at bære næsten to timers film? Jeg vil sige nej, ikke hvis der ikke er andet, fx en god historie, eller et godt budskab. Sucker Punch falder igennem på manglende udviklingen af filmens karakterer, som bliver meget endimensionelle, og træder i baggrunden for det effektorgie som fantasiverdenen skaber. Dette skal nok efterlade mange med en følelse af at være blevet godt underholdt, det blev jeg, men synes stadig der mangler noget. For selvom effekterne, og de i alt 5 (lange) actionscener, er flotte, så vil jeg faktisk mene at efter de første 2 actionscener går det ned ad bakke, og scenerne bliver mere og mere rodet og mindre fængende. Filmen får lidt hjælp fra et par budskaber hvoraf et af dem står meget klart, “hvis du ønsker noget i livet må du kæmpe for det” og dette understøtter actionscenerne fuldt ud, og man kan derfor altid se en mening med galskaben.

Sucker Punch bliver bestemt en film der deler vandene, enten kan man lide den eller også kan man ikke. Jeg er dog ikke helt solgt, men når jeg alligevel ender på 4/6 stjerner, skyldes det at jeg var super godt underholdt, samt at det er rart at se en film der ikke følger den vanlige opskrift på en hollywoodfilm. Men med film som 300 og Watchmen i baghovedet, så mangler Zack Snyders seneste projekt bare lige det sidste. Havde der været lidt mere dybde på personerne i filmen, så havde jeg gladeligt set på Babydoll en time længere!! Og hvem ved, kan sagtens ende på 5 stjerner hvis jeg ser filmen igen!!

Samlet bedømmelse

Martin Nielsen giver den: 4 ud af 6
starstarstarstarstarstar

Trailer til Sucker Punch


Leveret af filmtrailer.com

Facts om sucker punch

Sucker Punch

Instruktør: Zack Snyder

Medvirkende: Emily Browning, Abbie Cornish, Jena Malone, Vanessa Hudgens, Jamie Chung, Carla Gugino

Genre: Action, Fantasy, Thriller

Længde: 110 minutter

 

3 kommentarer

Skriv en kommentar

Krævede felter er markeret med *.

*