@codenerd på twitter Mit seneste tweet:

1 måned med wordpress

en-maaned-med-wp

Så er der gået en måned siden jeg skiftede domæne fra martin-nielsen.com til codenerd.dk, dette var samtidig et skift fra hjemmekodet blog til WordPress. Havde jo fået at vide at WP var en fantastisk platform, som nærmest skrev blogindlæggene selv (det skulle man i hvert fald tro ud fra lovprisningerne)

WordPress er ikke nødvendigvis bedst

Jeg må nok indrømme at wordpress ikke er en skid bedre end et godt hjemmekodet system! Altså når man selv sidder som udvikler i hvert fald! For jo WP er fantastisk på brugerniveau hvor stort set alle hurtigt vil kunne sættes ind i, hvordan det fungerer. Som udvikler er det også lækkert med et godt udviklings API – men jeg kan ikke noget nu som jeg ikke kunne før! Faktisk gik der 14 dage før jeg opdagede at man som standard ikke havde “subscribe to comments” i WordPress, noget som jeg byggede ind i mit eget blogsystem fra dag 1. Derfor troede jeg også det var i WP uden brug af plugin.

Det der ødelægger WP mest er dog dårligt kodet plugins – dem er der rigtigt mange af. Hvis du har en WP blog der kører langsomt, så er det helt sikkert dine plugins du skal kigge på – det er ikke noget problem for en udvikler, det er nemt at gennemskue hvor problemerne er, men for den almindelige bruger, som aktiverer plugins i øst og vest er det problematisk. Dette  har jo som sådan ikke noget med WP at gøre, men det var da en mulighed at langsomme plugins blev markeret på en eller anden måde.

Fald i besøgstal

På trods af at jeg skulle mene at alle redirects er på plads fra det gamle domæne, så har jeg oplevet et stort fald i organisk trafik, faktisk et fald på ca 80 besøg om dagen, hvilket måske ikke lyder af meget, men det er næsten en halvering på en almindelig dag. Besøgstallene er stadig i top de dage hvor jeg udgiver nyt indhold, takket være Twitter. Jeg ranker generelt lidt dårligere nu end jeg gjorde før – men håber dette vil rette sig med tiden, og med lidt arbejde for det!

Jeg bliver på wordpress

Selvom jeg bestemt ikke mener at wordpress er bedre end mit game hjemmekodede blogsystem, ja så bliver jeg på platformen. Jeg hygger mig med at kode til wordpress nu, og inden længe kommer der også et par plugins fra mig af.

WP kan være en fantastisk platform, hvis den bliver brugt rigtigt – men den er altså ikke mere fantastisk end man godt kan lave noget bedre selv!

 

6 kommentarer

 1. Kan dine fald i rankings ikke også hænge sammen med at du er gået fra et godt gammelt domæne der (nogenlunde) konstant har fået tilført nyt indhold, og så til et nyt domæne der ikke har samme stabile historik?

  Men ja, jeg er selv glad for WordPress, men det er ikke alting der er helt intuitivt når man sidder som udvikler og gerne vil tilpasse, der er lidt man lige skal have sat sig ind i :-)

  Link til seneste blogindlæg: Tillykke med de 100.000, Ubuntudanmark!

  Svar på kommentaren
  • Jeg tror helt klart at faldet i rankings er pga domænet, codenerd.dk har godt nok eksisteret længe, men der har ikke været noget på det – og derfor heller ikke nogen direkte indgående links til domænet – det skal der arbejdes på. Google har så heller ikke fattet flytningen helt endnu, stadig mange indekseret sider på martin-nielsen.com som ellers er redirected, men det kommer nok jo.

   Det har været sjovt at sætte sig ind i hvordan WP api fungerer, og der er stadig masser at lære, og det er jo fedt som udvikler.

   Link til seneste blogindlæg: 1 måned med wordpress

   Svar på kommentaren
  • Dennis vi er helt enige, det er en super platform for slutbrugeren som ikke koder selv! Og tror også fremtiden ligger i gode stabile plugins til de populære platforme. Det er også en af grundende til at jeg bliver på wordpress, selvom jeg lige så godt kunne bruge min egen platform. Havde arbejdet lidt med WP før, og også skrevet et par plugins til nogle af mine affiliatesider, men når man bruger WP på sin egen side, så får man alligevel noget mere erfaring med det

   Link til seneste blogindlæg: 1 måned med wordpress

   Svar på kommentaren
 2. Helt enig i, at det ikke nødvendigvis er bedre. Men skal man lave et lidt større system, hvor det skal fungere som CMS, så kommer man hurtigt i gang med et stabilt system, som man kan bygge videre på.

  Jeg har dog oplevet en stor uvilje blandt almindelige brugere omkring editoren til at skrive indlæg. Den er ikke intuitiv nok, når man kommer fra eksempelvis Word. Nogle sender jeg over i Word, hvor man fint kan skrive sine indlæg og sende dem til bloggen, men så mister man indtastningsfelterne fra eventuelle ekstraplug-ins.

  Så det ender ofte med, at man skal rydde pænt op i editoren eller lave en ekstra formular til at skrive indlæg i.

  Svar på kommentaren
  • Det skal på ingen måde lyde som om jeg ikke synes at WP er super godt, for det er det, men man ser bare utroligt tit at folk “rakker ned” på folk som har kodet deres blog selv – det kan der jo være en grund til de har, enten fordi de vil lære, eller fordi det er sjovere ikke at ha det samme som alle andre.

   Editoren i WP er noget juks! Helt enig der – mit problem er så mere den måde den behandler kildekoden på, fx hvis jeg skriver kodeindlæg så fucker den helt op – så i min wp er default editor html , så kan wysiwyiggen slås til hvis det er nødvendigit, for bare man går ind i wysiwyg og kommer til at trykke gem, ja så er alt ødelagt når det kommer til kode formattering.
   Til mine affiliate blogs som er i WP har jeg faktisk også skrevet et lille admin hvor jeg bruger min egen editor og sender poster gennem xml-rpc – det er sku meget lækkert!

   Link til seneste blogindlæg: 1 måned med wordpress

   Svar på kommentaren

Skriv en kommentar

Krævede felter er markeret med *.

*