@codenerd på twitter Mit seneste tweet:

webcron.org – en gratis service til cron jobs

Hvis du har din egen server er det nemt at opsætte Cron jobs i Linux/Unix, eller planlagte opgaver på Windows, men hvis du har et webhotel, som de fleste af os, ja så er det straks ikke så nemt. Webcron.org tilbyder en gratis service til nettop dette.

Nu er der måske nogen der tænker "Hvad pokker er et cronjob", kort forklaring fra Wikipedia:

In computing, cron is a time-based scheduling service in Unix-like computer operating systems. The name is derived from Greek chronos, meaning time.

Med andre ord en opgave der skal gentages på en server. Dette er som sagt ganske enkelt hvis man har sin egen server, hvis ikke tja, så er det meget få webhoteller der tilbyder denne service. Dette var mit problem da jeg for en uges tid siden fik kodet noget som skal køres en gang i timen.
Efter lidt søgning fandt jeg www.Webcron.org. Siden tilbyder gratis at oprette "arbejdsopgaver" som skal gentages. Det eneste krav der er, er at det skal være en fil som kan køres igennem http, fx et PHP script eller ASP script (som du selv hoster).

Jeg har testet denne service i en lille uges tid, og det virker upåklageligt, hver time hver dag har den eksekveret mit script. Det tager ca. 5 min at komme i gang med www.webcron.org, dog skal man lige igennem lidt Franske gloser før man er oppe at køre, men da jeg ikke taler et ord Fransk, må det siges at være overkommeligt.

Opret dine egne opgaver på www.webcron.org

2 kommentarer

  1. Skrevet af Martin  d. 30/04/2008 kl 06:48

    Jeps jeps, dog ikke alt der er lige Engelsk selvom man trykker på det :D.

    Kan lige sige ekstra, at den ikke er 100% præcis, mine jobs bliver kørt med 0-5mins afvigelse, hvor 5 har været det absolutte max, som regel svinger det et lille minut

    Svar på kommentaren

Skriv en kommentar

Krævede felter er markeret med *.

*