@codenerd på twitter Mit seneste tweet:

utf-8 encoding på filer i Dreamweaver

Jeg besluttede mig for at smække siden her 100% over på utf-8 tegnsæt, dvs. ingen entities som æ osv. osv. Dette betød også at alle mine filer skulle ændres fra ansi til utf-8 fil-encoding. Dette er utroligt nemt i programmer som Ultraedit, hvor man bare vælger fil-encoding når man gemmer. Dreamweaver er dog lidt anderledes.

Der er ingen problemer i Dreamweaver når man laver en ny fil der skal være UTF-8 så encoder Dreamweaver fint filen også, men når man skal ændre en eksisterende, så skal man lige lede lidt for at finde stedet hvor dette ændres. Funktionen til at ændre fil-encoding ligger i Dreamweaver under Modify -> Page Properties -> Title/Encoding, som det ses herunder:

Nogen vil måske sige det virker ret logisk at indstillingen er der, men må indrømme jeg aldrig kommer den slags steder, da tags altid rettes i kildekoden. Derudover er det meget ulogisk at skulle ind i page properties når filen man arbejder på kun er et indholds dokument uden <html><body> osv. Hmm hvorfor har man den dog ikke bare i Gem dialogen?

Et andet lille trick. Som standard er Dreamweaver ikke opsat til at lave UTF-8 Filer, men dette kan nemt ændres under Edit -> Preferences -> New Document:

7 kommentarer

 1. Skrevet af Martin  d. 12/05/2008 kl 11:20

  Hej Claus,
  Ser ud til du er godt på vej, det eneste jeg lige kan komme på er at du skal encode dit indhold i databasen som utf8, kan forestille mig du nu kører noget htmlentities() inden du skriver til databasen, i stedet prøv at køre utf8_encode() dine tegn vil komme til at se mærkelige ud i databasen, men på en utf8 encodet side med utf8 charset, vil det se korrekt ud.

  Mvh
  Martin

  Svar på kommentaren
 2. Hej Martin.
  Mange tak for dit svar. Jeg ville prøve at kigge på det når jeg får tid, men det giver mening det du skriver :)

  P.S. Hvis du skulle få tid til et blog indlæg omkring at lave flotte formler(lige som her med kommentar felterne) måtte du gerne lave et indlæg omkring det 😉

  Hilsen Claus.

  Svar på kommentaren

Skriv en kommentar

Krævede felter er markeret med *.

*