@codenerd på twitter Mit seneste tweet:

Test dit site i IE6 på Windows Vista med IETester

Når man arbejder med webudvikling er en af de vigtigste ting at kunne få testet sit site i flere forskellige browsere. Da IE7 kom blev det umuligt at køre IE6 samtidig, og der var brug for et værktøj til at teste i IE6, da denne browser stadig var (og er) meget udbredt.

Løsningen på dette var Multiple IEs. Multiple IEs fungerer stadigvæk rigtigt godt, ja hvis man altså sidder på Windows XP. Som Windows Vista brugere, ja der er sagen en hel anden. Det er ikke lykkedes for udviklerne at få Multiple IEs til at fungere ordenligt på Windows Vista, så ind til nu har jeg haft brugt Browsershots . Dette er dog ikke den fedeste løsning, men det var den eneste jeg kendte til.

Den anden dag faldt jeg så over en post på et forum, hvor der blev linket til et lille program kaldet IETester. IETester samler IE5.5, IE6.0, IE7.0 og IE8.0 Beta 1 i et og samme program, og du kan endda ha’ den samme side åben i forskellige versioner af IE samtidig, idet programmet kører i tabs.

Udover en lille håndfuld fejl som nævnes på udviklerens side, virker IETester upåklageligt.

Download IETester her

2 kommentarer

 1. Skrevet af Martin  d. 30/04/2008 kl 06:48

  Helt enig. Man kan ikke stole 100% på disse programmer, eller jo jeg vil tro man kan stole på at det ser ens ud på to maskiner som er ens som du siger, men ellers ikke. SP forskellige operativ systemer osv, påvirker alt sammen

  Svar på kommentaren
 2. Jeg tror dog stadig det kan være nødvendigt at teste på forskellige platforme med samme browserversion.

  På arbejde har vi oplevet, at noget virkede 100% som det skulle i IE6, når vi testede det på computeren med Multiple IE etc.

  Derimod, så virkede det ikke helt efter hensigten på vores server, som ikke kører på XP, men Windows Server 2003 (tror jeg nok).

  Men stadigvæk, så er d et skam rart med disse programmer, da det gør ens arbejde så meget nemmere. Dog må man jo også et eller andet sted erkende, at man aldrig kan teste noget 100%, da man aldrig kan helgraderer sig imod, hvad brugerne har på deres pc,mac etc.

  Svar på kommentaren

Skriv en kommentar

Krævede felter er markeret med *.

*