@codenerd på twitter Mit seneste tweet:

Lav dit eget favicon (bookmarks og url ikon)

Og hvad er et favicon så? Ja det er det lille ikon som du ser ved siden af din URL eller i dine bogmærker ved nogle websites, eksempelvis på Jubii.dk:

Det er egentligt ret nemt at lave denne effekt, man skal sådan set bare lave et ikon i størrelsen 16×16 og i 16 farver og uploade det til roden af sit website, og vupti så kommer det på automatisk i de fleste moderne browsere. Og hvorfor så dette skidt? Ja hvorfor ikke fristes man jo næsten til at sige, men der er egentlig mere i det end bare lige den fede effekt. I en tid hvor brands tæller mere end produkter, og udbudet af alt er enormt, hvorfor så ikke give brugerne endnu en ting at huske dig på? Når brugeren sidder og kigger sine 3234542 bookmarks igennem, er det klart at et bookmark med et ikon står mere frem, og som den almægtige Martin Thorborg siger:

(…) Der er dog stadigvæk mange der ikke gør det, og det kan derfor give en "aha"-effekt hos kunden. Under alle omstændigheder tager det 10min. for en webdesigner at lave det, og hvorfor ikke tage den ekstra branding med når nu det er så nemt?

Og det er lige blevet en tand nemmere 😀

Sad i dag og kiggede på freeware html editorer og kiggede som altid forbi HTML Kit for at se om det var blevet bedre (det var det vist ikke). Her faldt jeg så over en af deres online services, en favicon generator. Her uploader du simpelthen et jpg billede, og ud spytter den et favicon, klar til at uploade til din egen side, nemt hurtigt og smart

Et andet godt hjælpemiddel er dette plugin til photoshop, som gør det muligt at lave ikonerne direkte i Photoshop (Tak til Michael)

Links i dette indlæg

 

5 kommentarer

 1. Skrevet af Michael  d. 30/04/2008 kl 09:18

  Det var så lidt. Der sidder sikkert andre som mig, som godt vil lave tingene selv. Også er det jo rart at kunne gemme dem direkte til en .icon-fil :)

  Men er det så slet ikke nødvendigt at smide et metatag eller 2 ind i sin index-fil for at informerer om ikonet?

  Svar på kommentaren
 2. Skrevet af Michael  d. 30/04/2008 kl 09:18

  Okay, jamen så fik jeg også den viden med :) Havde bare set på arbejde, at metatags blev brugt, så troede bare det var nødvendigt.

  Svar på kommentaren

Skriv en kommentar

Krævede felter er markeret med *.

*