@codenerd på twitter Mit seneste tweet:

Hvorfor følger du mig ikke….?

followme1

 

Altså på Twitter. Det skal ikke være nogen hemmelighed at jeg bruger Twitter meget (@codenerd) Dette spørgsmål har jeg efterhånden fået et par gange, fra folk som følger mig men hvor jeg så af den ene eller anden grund ikke følger dem tilbage.

Derfor følger jeg dig ikke

Der kan selvfølgelig være mange grunde til hvorfor man vælger ikke at følge folk der følger en selv, nogen grunde er åbenlyse mens man måske ikke lige tænker over andre.

Jeg må nok indrømme at den hyppigste grund til, jeg ikke følge folk tilbage, simpelthen er at jeg ikke har set at jeg har fået en ny og interessant follower, hvis dette er tilfælde er der en stor chance for jeg følger dig så snart du enten skriver til mig eller retweeter noget jeg har skrevet.

Derudover har jeg primært 3 grunde til ikke at følge folk som følger mig:

Uinteressante tweets

Hvis du kun tweeter om hvordan man reparerer plæneklippere, så kan du følge mig nok så meget, men så vil jeg aldrig følge dig tilbage. For at man kan får værdi af at bruge twitter er man nødt til at sortere i de mennesker man følger, ellers drukner den relevante information simpelthen i mængden.

Ligeledes er det, for mig, et problem hvis din twitter strøm kun er fyldt med personlige tweets, dette skaber ikke ekstra værdi for mig! Igen vil du få svært ved at overbevise mig om at jeg skal følge dig.

Kun retweets / Replys

Ser jeg en twitterprofil hvor 99% af alle tweets er Retweets, så er jeg nok tilbøjelig til ikke at følge denne, det handler igen om at jeg så forventer jeg kommer til at drukne i information. Problemet kan være lige så stort hvis din twitter strøm er overfyldt med replys og ikke andet, så vil jeg på samme måde stille spørgsmål ved om jeg får noget relevant ud af at følge dig.

Generelt foretrækker jeg at følge folk som har et mix af egne tweets, retweets og også gerne mix af relevant information samt sjov og ballade.

Manglende profiltekst / Profil billede

Jeg har forholdsvis travlt, og bruger også twitter professionelt, så derfor har jeg altid twitter (Tweetdeck) åben, og heri kan jeg også se nye følgere. Dette fantastisk for så kan jeg hurtigt tage stilling til om jeg ønsker at følge dem som følger mig. Her er det utroligt vigtigt at du har brugt 2 minutter på at udfylde din profil tekst. Hvis jeg ikke kan læse kort hvad du tweeter om ryger du i glemmebogen med det samme.
Det er surt for dig, og selvfølgelig også surt for mig, så udfyld nu lige din profil tekst – og lad nu være med at være smart, bare skriv hvad du tweeter om så er jeg klar til at følge hvis det interesserer mig.

Det samme gør sig gældende for dit profilbillede, ser jeg twitters standardbillede i min liste, så er der helt ærligt også rigtig stor risiko for at du bliver “ignoreret” af mig. For mig er det ikke så vigtigt hvor fantastisk dit profilbillede er, men mere at du har et, så det i det mindste virker som om du tager din Twitter profil seriøst. Her ryger utroligt mange af mine followers i, og det er ærgerligt, så brug nu lige et par minutter på at udfylde din profil og uploade det billede!

Følg mig, måske følger jeg dig tilbage, altså hvis du er interessant

Du skal selvfølgelig være velkommen til at følge mig på twitter (@codenerd) og hvis du er interessant er der en god chance for jeg følger dig tilbage, vi ses :-)

Du skal også være velkommen til at smide en kommentar om hvorfor netop du enten følger eller vælge ikke at følge folk!

12 kommentarer

 1. Skrevet af Frank  d. 17/03/2011 kl 11:52

  Hej Martin

  Jeg kan sagtens nikke genkendende til de ting du skriver. Er begyndt at unfollow nogle stykker ikke fordi jeg er snobbet overhovedet, men for tit skriver de om hvad de lige har spist og om når de har de pillet en bussemænd hvor de efterfølgende fortæller hvor stor den var.

  Har ikke så meget imod disse kommentarer, til tider er de faktisk meget sjove, men hvis det er det eneste de skriver om, så unfollower jeg dem.

  De skal som du siger, komme med noget konstruktivt indhold helst mere end 25% af tiden. Hvis de gør det, så følger jeg dem og retweeter gerne deres tweets.

  Noget andet har du haft mange nye follower på det sidste hvor det er østeuropæiske kvinder?

  Hvad får de ud af det?

  Ligner jeg mon et let offer?

  Frank Eskelund

  Svar på kommentaren
 2. Dine grunde minder faktisk rigtigt meget om mine.

  Det svinger meget, om jeg vælger at følge nogle tilbage eller ej. Nogle gange gør jeg, men hvis ikke de har budt på noget, så vælger jeg dem fra igen.

  Fra tid til anden ynder jeg at rydde ud i min liste.

  Svar på kommentaren
 3. Hej Morten

  Jeg kender dig ikke, men blev opmærksom på denne artikel i en af @Lars Skjoldbys twit.

  Det er så, hvad jeg vil kalde et kvalitets Twit, som Lars har skrevet. Han rammer mig, som målgruppe og jeg får læst din fremragende artikel.

  Tak til jer begge.

  Ligesom Lars rådgiver jeg andre i, hvordan de kommer i gang med Twitter og efterfølgende, hvordan de får succes med Twitter. (Kender ikke den artikel, du henviser til Lars – tjekker ud om lidt)

  Jeg er ikke helt enig eller jeg rådgiver ud fra et andet synspunkt end, det du har givet udtryk for her i artiklen.

  Jeg mener ikke at de der følger mig skal jeg også følge tilbage og omvendt. Det gælder på Facebook og LinkedIn. Se blogindlæg Netværk, Facebook, Twitter og LinkedIn http://www.jobmaker.dk/2011/03/netv%c3%a6rk-og-de-sociale-medier/#more-800

  På Twitter er der fuld frihed til at sammensætte dem, der bidrager med værdi for mig.
  Eks. så køre jeg for øjeblikket en ”Ny på Twitter” kampagne på min ID @JobMaker og ”Dagens råd jobsøgning” – De to kampagner retter sig mod en helt bestemt målgruppe. Så hvis andre der har et mere professionelt forhold til Twitter også vælger at følge @jobmaker, så må det skyldes at de enten syntes, det er sjovt at læse et råd kogt ned til kun 140 tegn eller er faglig interesseret i at se, hvordan jeg lykkedes med kampagnen.

  Jeg følger alle nye på Twitter med min ID JobMaker, fordi jeg her henter inspiration til, næste dags twit. Jeg følger dem også, fordi de er mine kunder.
  Den anden ID @PLINGyou jeg har, er strengt faglig, her koncentrere jeg mig om, at twitte faglige artikler og følger andre fagfolk bredt indenfor forretningsløsninger til de sociale medier.

  Det er min personlige erfaring, at Twitter er genial til at nå ud over mit traditionelle netværk på LinkedIn. På Twitter støder jeg ind i dygtigt skrevet blogs og fantastiske twits.

  De bedste artikler, som jeg finder, danner basis for at åbne en tråd i en gruppe på LinkedIn eller retwitte.

  Svar på kommentaren
 4. @Morten helt enig!! Den havde jeg ikke lige tænkt på, men ja hvis der ingen tweets er eller hvis personen følger 1000 mennesker uden at have nogle followers selv så bliver jeg også skeptisk.

  @Frank jeg har også de-followede nogle stykker af samme årsag, 25% relevant info lyder også meget fint for mig, for som du også siger skal der være plads til sjov og ballade så længe det ikke er hele tiden! Har ikke selv oplevet at blive forfulgt af en masse østeuropæiske kvinder, men til gengæld en masse storbarmede bikini babes som er klar på det meste… de ryger så rimeligt hurtigt i block+report spam

  @Lars det er nemlig en god starter guide Ip Potter har fået lavet, har lige lavet den til link :-)

  @Bodil jeg mener heller ikke at man skal følge alle bare fordi de følger en, men har de noget interessant at byde på gør jeg det som regel, mit indlæg her skyldes at flere rent faktisk har spurgt hvorfor jeg ikke fulgte dem tilbage.

  Det fede ved twitter er jo netop som du skriver at man har fuld frihed til vælge hvem man følger så man får lige nøjagtigt det ud af twitter som man ønsker

  Svar på kommentaren
 5. Klart og præcist – gode råd. Jeg må af og til unfollowe nogen, der begynder at gå i en slags selvsving, hvor de twitter om \”dybe ting og sager\”, der absolut ingen mening giver, hvis man ikke kender baggrunden. Og det er altså rendyrket støj i min twitterstrøm.

  Jeg har absolut ingen problemer med, at folk prøver at sælge sig selv og deres produkter via Twitter, når blot der også kommer andet end lige salgssnak fra dem.

  Og så er det vel med followers, som det er med modtagere af ens nyhedsmails? Hvis man mister nogen, er det dybest set ligegyldigt, for det er alligevel ikke mennesker, du kan få \”noget ud af\”. Hellere 100 followers der lytter end 1.000, der ikke gør.

  Svar på kommentaren
 6. Godt indlæg Martin

  Jeg tilslutter mig koret. Jeg follower og unfollower stort set ud fra samme “regler” som dig/jer andre.

  For mit eget vedkomne, er for mange tweets på engelsk dog også et irritationsmoment, som sagtens kan få mig til at unfollowe en person.

  Så hvis der er nogen der udelukkende tweeter på engelsk f.eks., så skal der dælme være meget guld at hente før de har en trofast følger i mig.

  Det er ikke fordi jeg har problemer med engelsk. Faktisk elsker jeg sproget, men jeg tror det er fordi der er rigeligt med guld på dansk i forhold til den tid “jeg har til rådighed”.

  Når det så er sagt, så er der jo personer der kan slippe af sted med hvad som helst og stadig have min interesse. Og nåh ja – så kan det da også godt være der kommer et retweet fra mig på engelsk i ny og næ. :-)

  Svar på kommentaren
 7. @Henrik: Mener du når det er en dansker der twitter/retwitter på engelsk eller er det generelt engelsk? Jeg følger nogle amerikanere som jeg synes har noget helt andet på hjertet end de aktive danske twittere jeg kender til.

  Svar på kommentaren
 8. @Lars
  Jep. Danskere der tweeter på dansk og nogen gange på engelsk, kan godt irritere min twitterstrøm så meget at jeg vælger at trykke på unfollow.

  Jeg synes der er så meget guld på dansk, at jeg ikke behøver noget på engelsk :-)

  Det er en smule dobbeltmoralsk, da jeg selv retweeter noget på engelsk nogle gange.

  Min pointe var bare at det er en god idé at lave sin egen politik om denne problemstilling.

  Jeg synes det er en god ide at tage stilling til om man vil tweete på flere sprog fra samme profil. Måske gav det mening at have en profil pr. sprog? Måske gav det også mening af andre grunde?

  Måske er der andre som mig, der synes det kan være en smule belastende. Jeg ved det ikke :-)

  Svar på kommentaren
 9. Skrevet af Steffen  d. 06/04/2012 kl 22:27

  Gode holdninger omkring Twitter her, og som jeg helt kan tilslutte mig.

  Man er sq nødt til at være lidt hård omkring hvem man følger på Twitter, for ellers synes jeg det bliver helt uoverskueligt at følge med. Dem som går ud og følger flere tusinde mennesker (vel i håb om at de følger tilbage) kan da helt umuligt overskue deres Twitterstrøm og få noget meningsfuldt ud af det.

  Jeg hører nok til dem, som mener at en oprydningsdag i dem man følger på Twitter er ligeså vigtigt som en ordentlig omgang forårsrengøring.

  Link til seneste blogindlæg: Guide til Dropbox i foreningsarbejdet

  Svar på kommentaren

Skriv en kommentar

Krævede felter er markeret med *.

*