@codenerd på twitter Mit seneste tweet:

Firefox 3 Beta 1 – et smugkig

Så fik jeg endelig tid til at tage et kig på Firefox 3 Beta 1 – og det ser ganske lovende ud, men der er stadig langt til den endelige version!

Det første man lægger mærke til, er hvor hurtig browseren er, den åbner hurtigt, finder sider hurtigt, og alt virker generelt bare hurtigere end i Firefox 2 – lækker start må man sige.

Nye features

De overordnede nye features iflg. Whats New

  • Bedre sikkerhed  
  • Bedre UI  
  • Større mulighed for personalisering
  • Mere stabilitet

Bare ud fra overskrifterne lyder det jo ganske godt, for mere sikkerhed kan vi altid bruge i denne tid, og ja Firefox 2 er ikke altid lige stabil i forhold til gode gamle version 1.5, så det kan vi da også kun se frem til. Derudover ja så er der da sikkert mange som vil se frem til et bedre user interface og flere muligheder for personalisering.

Ser vi først på sikkerheden, skulle der være kommet bedre information om de enkelte sites identiteter, hvilket igen skulle være med til at afhjælpe de stigende phishing problemer. Derudover er der indbygget check for sider som kan være skadelige for din computer.  Yderligere skulle Firefox 3 arbejde mere sammen med dit antivirus program, og give dette besked når du har downloadet en fil.

Det bedre userinterface skulle give et mere strømlinet look, som passer bedre til det operativ system man sidder på. Derudover er det gjort nemmere at håndtere ”foretrukne”, gemte passwords, add-ons mm. En ting som jeg finder ganske positivt, er at Zoom nu virker 100%. I Firefox 2 er det muligt at zoome, men det er kun teksten der bliver større, ikke billeder og andre elementer. I Firefox 3 er dette ændret, hvilket kan være en kæmpe fordel for fx svagtseende.

Stabiliteten kan måske diskuteres. I den time jeg har leget med Firefox 3 Beta 1 , lå ram forbruget forholdsvis lavt  (under 100mb hele tiden) hvilket er en klar forbedring i forhold til hvad Firefox 2 kan sluge efter en time. 
Dog skete der noget underligt efter ca 40min. brug. Lige pludselig begyndte blæseren at køre konstant i min bærbare, og det gør den aldrig.. Efter et tjek kunne jeg se at Firefox pludselig lå på 25-30% CPU forbrug. Dette er klart et problem, og man må da håbe det bliver fikset i beta 2.

Alt i alt vil jeg sige, jeg ser voldsomt frem til Firefox 3 final, men jeg vil absolut ikke anbefale at man bruger Beta 1 til andet end et smugkig, så stabil virker den absolut ikke, og der er endnu meget få add-ons der virker.

Download Firefox 3 Beta 1 her

Skriv en kommentar

Krævede felter er markeret med *.

*