@codenerd på twitter Mit seneste tweet:

D-Fend Reloaded – Et grafisk interface til DOSBox

For et par dage siden gennemgik jeg DOSBox og installationen til denne (DOSBox) . I dette blogindlæg vil jeg se lidt nærmere på D-Fend Reloaded, som er et grafisk interface til  DOSBox.

Der findes flere forskellige Grafiske Frontends til  DOSBox, de har alle til formål at gøre det nemmere at starte applikationer, igennem et mere windows lignende interface. Du kan således slippe for nostalgien i at skulle indtaste kommandoer, ikke at jeg forstår hvorfor man ville slippe for det, det er jo halvdelen af charmen ved  DOSBox.

Jeg har afprøvet de fire forskellige frontends som er at finde på DOSBox siden, og umiddelbart er min foretrukne D-Fend Reloaded

Installation af D-Fend Reloaded

Programmet kommer med både DOSBox og dansk sprogfil, så der er ingen grund til at installere disse først.

 1. Hent D-Fend-Reloaded-0.5.0-Setup.exe
 2. Kør filen og vælg dansk som sprog
 3. Start programmet

Første gang du kører D-Fend Reloaded, vil du blive bedt om at gennemse diverse indstillinger – disse er ganske selvforklarende, og nemme at gå til

Brug af D-Fend

Efter start af programmet bliver du mødt af følgende skærm:

Dette er noget mere grafisk end hvad DOSBox giver, og når vi har tilføjet vores spil, er det faktisk så nemt så selv en gammel DOS nørd som mig kan blive fristet til at bruge frontenden.

Tilføjelse af Spil i D-Fend Reloaded

 1. Tryk Tilføj i menuen og vælg Tilføj Med Guiden (eller tryk F3) – Indtast et navn for spillet og tryk næste.

 1. Vælg stien til spillet og tryk næste

 1. Hvis spillet findes i listen "Brug bruger-defineret auto-setup skabelon" så vælges dette her.
  Ellers bruger jeg "Brug standard-guiden" hvor du vælger en profil udfra hvor komplekst spillet er. Ind til videre har disse to metoder været rigeligt til de spil jeg har prøvet.

 1. Herefter trykkes bare Næste eller OK ind til du er tilbage ved start skærmen.

For at starte spillet nu dobbeltklikkes bare på den nye profil, alt sammen lidt nemmere end at skrive de gode gamle DOS kommandoer, men noget af nostalgien og charmen forsvinder efter min mening.

4 kommentarer

 1. Skrevet af Sia  d. 11/10/2008 kl 16:32

  Synes også det ser super smart ud. Og set ud fra et praktisk synspynkt, er det også meget lettere at administrere. Men må indrømme, at der er ikke noget bedre, end at sidde og først mounte og åbne filmapper i en kommandoprompt.. Det vækker virkelig minder fra fortiden..

  Svar på kommentaren

Skriv en kommentar

Krævede felter er markeret med *.

*