@codenerd på twitter Mit seneste tweet:

Året der gik 2009 – Blog Edition

Godt nytår

Så er 2009 efterhånden slut, og da dette må siges at blive årets sidste blogindlæg, tør jeg godt, stærkt inspireret af Kim Andersen, komme med lidt statistik på 2009. Her er et tilbageblik på året på bloggen.

Den absolut største ændring på www.martin-nielsen.com i 2009 var helt sikkert at jeg fik omskrevet hele min blogplatform – dette skete i slutningen af april, og har helt sikkert hjulpet mig til at få blogget forholdsvis aktivt i løbet af året. Her er lidt generel statisstik for hele året:

Besøg 2009 49839 (i skrivende stund)
Blog indlæg 2009 57
Kommentarer 2009 204 fra andre / 310 i alt

I forhold til 2008, hvor jeg havde ca 18.000 besøg, må man sige at gns. 136 besøg om dagen er godkendt, specielt taget i betragtning af første halvdel af året var utroligt sløvt. 83% af alle mine besøgende er organisk trafik fra Google, imod kun 58% sidste år. Og 82% af alle besøg er nye besøgende imod 67% i 2008.

Alt i alt må man sige der har været forbedring på alle punkter. Denne forbedring skyldes primært, at den nye blogplatform er væsentlig mere søgemaskine optimeret, samt bedre udnyttelse af anyhed, overskrift.dk og Twitter. Derudover har jeg lavet en del linkbuilding også. Alt sammen har da også haft den betydning at jeg faktisk har tjent ok på adsense, hvilket jeg absolut ikke regnede med. Det mest indtjenende blogindlæg i 2009 blev Hvad skal jeg stemme, som egentlig er fra 2007, men får nyt liv hver gang der er valg af den ene eller anden slags. December har for mig været den dårligste måned i forhold til Adsense, måske fordi primært er de hardcore it folk som kommer forbi i juletravlheden.

Efter en god december slutspurt, med 10 indlæg, ramte jeg 57 blogindlæg på et år, hvilket jeg faktisk også er ganske tilfreds med, 5 blogindlæg per måned er vist mere end så mange andre steder. Samtidig vil jeg dog gerne skrive mere, og det er faktisk også et af nytårsforsætterne. Flere gange har jeg fx ikke fået anmeldt de film jeg har været inde og se, derudover har jeg startet en 10-15 udviklings-relaterede blogindlæg, som jeg bare ikke har fået færdiggjort. Så mon ikke jeg kan slå de 57 indlæg i 2010, faktisk er der allerede 2 blogindlæg klar til det nye år. 

Jeg har egentligt ikke tænkt jeg gik og fik så mange kommentarer, og syntes faktisk det var lidt surt, men 203 stks i forhold til de 57 blogindlæg er nok ikke helt skidt, og antal kommentare pr blogindlæg er da også steget en lidt i forhold til 2008. Den mest aktive kommentator har været Michael Østergaard med 16 kommentarer, andre flittige gæster har været Jacob W, Claus Heinrich, Jan Skinnerup og Vadskær, som alle ligger omkring de 10 kommentarer. Tak til jer, og alle andre som har været med til at skabe lidt liv på siden.

I må alle ha en rigtig god nytårs aften i morgen, vi ses forhåbentlig i det nye år, hvad enten det må være her på bloggen, din blog, twitter eller personligt, så ser jeg frem til det!

 

8 kommentarer

 1. Skrevet af Potter  d. 30/12/2009 kl 13:37

  Du har godt nok været en flittig skribent. Og så er det spændende at se de funktioner du har fået dig på bloggen. Havde helt glemt din “Links i dette indlæg” funktion – mon den findes til WordPress. Lækker funktion.

  Og så elsker jeg status og linksamlings indlæg – så tak for denne 😉

  Godt nytår.

  Potter

  Svar på kommentaren
 2. Tak for stats Martin!

  Det er meget spændende at få del i dine tal. Det er også super at du fortæller hvilke værktøjer og tiltag du ellers har brugt. Jeg bliver sq så glad for den åbenhed, venlighed og hjælpsomhed der er i de cirkler af blogosfæren og twittersfæren som jeg færdes i.

  Jeg kender godt selv fornemmelsen af at jeg gerne ville have blogget mere(når faktisk ikke dig til sokkeholderne) men jeg må gi’ @Potter ret i du har da været pænt aktiv bag tastaturet :)

  Glæder mig til at læse med i 2010!

  Svar på kommentaren
 3. @Potter Mon ikke der findes en – ellers er wordpress jo ikke overlegen i forhold til hjemmestrikket systemer 😉 Jeg vil som sagt prøve at være flittigere næste år. Synes nu også der har været gang i den hos dig, har nyt de forskellige pottercuts

  @Jon Det er fordelen ved den personlige blog, jeg har jo ikke rigtigt noget at skjule overfor evt. konkurrenter osv, så synes jeg lige så godt man kan være åben, men er også selv meget forbløffet over hvor meget folk er villige til at hjælpe på twitter selvom de fx lever af det man spørger om.

  @Michael Ser jeg frem til, så må vi se om der ikke også kommer lidt liv på din blog i det nye år. Ses i morgen 😉

  Svar på kommentaren
 4. Godt nytår til dig også Martin, og tak for linket.

  Faktisk en smart idé at sprede lidt linklove til de mest aktive læsere. Det må jeg hellere få indført i min årlige status næste år :)

  Tæt på 50.000 brugere, det er sku godt gået! Slår mit besøgstal med mange tusinde…

  Svar på kommentaren
 5. Skrevet af Heinrich  d. 30/12/2009 kl 19:42

  God opsummering af året Martin.. Har været helt godt at se du har fået gang i bloggen igen (kan jeg ikke selv helt prale af :) ).
  Skønt med noget uventet indtjening via Adsense – elsker de uventet ting der tit falder med når man gør noget ud af tingene, som du har her.

  Ønsker dig et godt nytår og vi ses på den anden side :)

  Svar på kommentaren
 6. @Kim jeg var faktisk selv forbavset da jeg hentede tal ud fra analytics, havde ikke lige tjekket over hele året før, specielt Hvad skal du stemme? hjalp også en hel del da den 4 dage i træk gav over 1300 besøg ekstra på bloggen. Skulle gerne lige nå over de 50k med i morgen hehe. Og du kender min politik, elsker at sprede linklove, alle steder hvor det er muligt!

  @Claus Det er altid skidt når en blog stå stille, men ved dig vil jeg faktisk mene det er ok, det er altid spændende at se hvad der kommer ud når man ikke høre så meget fra dig :-) og kan godt være du ikke har blogget så meget, men kvalitet er det blevet til, og dine mange projekter er jo til glæde for os alle hver eneste dag, kunne fx ikke ha nået 50k uden anyhed. Rigtigt godt nytår herfra!

  Svar på kommentaren

Skriv en kommentar

Krævede felter er markeret med *.

*