@codenerd på twitter Mit seneste tweet:

The Island

I weekenden (jeps det er snart lang tid siden, ved det) fik jeg endelig set The Island (2004). Filmen har længe ståret på DVD-hylden (pakket ind og det hele), har bare aldrig lige haft lyst til at se den, idet mange jo mener, at det er en ringe film. Ærligt talt står der rigtigt mange film på hylden som endnu ikke er pakket ud, og denne lå ret langt nede i bunken, hvilket i bakspejlet var lidt ærgerligt. The Island var, tilbage da den udkom, et kæmpe salgsflop, og det er nok også en af grundene til den har fået ry som værende direkte ringe.

Filmen handler i korte træk om en gruppe mennesker som er overlevende efter en epidimi som har dræbt størstedelen af klodens befolkning. Nu lever de i et kæmpe kompleks som er 100% sterilt og autoritært, og det enste håb fra at komme væk fra det sterile miljø er ”The Island” hvor de heldige få bliver sendt til når de vinder i lotterriet. Dette viser sig dog igennem filmen hurtigt at være langt fra sandheden, og disse mennesker viser sig at være kloner som ikke er meget andet end reservedele for mennesker i den ”virkelige” verden.

Filmen tager gode etiske emner op, og dette gør den interessant. Dog bliver filmen hurtigt til et regulært actionbrag, og det etisk debaterende i filmen lever ikke længe.

Alt i alt et regulært actionbrag som er ganske underholdende og flot. Det kunne være blevet til meget mere, men synes absolut ikke det er en dårlig film. Hvis du ikke har set den og falder over den til 50kr er den absolut værd at se. 3 ud af 6 stjerner herfra.

Samlet bedømmelse

Martin Nielsen giver den: 3 ud af 6
starstarstarstarstarstar

2 kommentarer

  1. Skrevet af Martin  d. 30/04/2008 kl 06:48

    Bestemt en typis Michael Bay, dog meget atypisk i den første halvdel trods alt, men da den skifter over i ren action, ja så er det tydeligt at se, at det er Michael Bay

    Svar på kommentaren

Skriv en kommentar

Krævede felter er markeret med *.

*