@codenerd på twitter Mit seneste tweet:

Sådan kører du mobilapplikationer på din computer

Ja mandag stod jeg jo overfor at skulle en tur til Sjælland og besøge familien, hvilket indebar en laaang togtur samt et par dage på camping (som ikke er mig) – så tænkte da det ville være rart lige at kunne være på nettet og ikke mindst MSN. Netopkoplingen er jo nemt klaret med telefonen, men det kan jo hurtigt blive dyrt hvis man anvender MSN og sin normale browser, da der jo bliver loadet en del igennem disse. Så jeg tænkte om man ikke kunne kører mobileapplikationer på sin computer, og det kan man, her kommer en lille gennemgang.

Først og fremmest skal du bruge en emulator der kan kører dine mobile programmer, her fandt jeg Midp2Exe som fungerer rigtigt godt (det kan være nødvendigt at hente runtime files fra siden). Når Midp2Exe er hentet, udpakkes dette til en mappe.
Derefter skal du have fat i de "programmer" til mobilen du ønsker at anvende. Det de fleste efterspørger er nok lige som mig et MSN program og en browser.  Som MSN kan jeg klart anbefale eBuddy beta. Den fil som Midp2Exe skal bruge er .jar filen, som kan hentes på getjar.com (http://www.getjar.com/products/10717/eBuddyMobileMessenger). Som browser kan jeg varmt anbefale Opera Mini som virker helt perfekt. Når jar filerne er downloadet kopieres disse ind i mappen hvor Midp2Exe er udpakket. Herefter åbnes en kommando prompt (Start -> run -> cmd.exe) og der navigeres til midp2exe mappen, hvis denne ligger i c:midp2exe skrives cd c:midp2exe

Herefter skrives midp2exe -jar <navn på jarfil> (Eksempel: midp2exe -jar opera.jar) – dette vil konverterer din jar fil til en exe fil som kan afvikles i windows – og vupti så kan du afvikle mobile programmer på computeren.

Og hvorfor så gøre dette? Jo, det er jo som nævnt noget billigere end at bruge standard pc programmer, pga båndbredden disse sluger, i opera mini kan du fx slå alle billeder fra så de ikke bliver loadet, eller vælge miniature udgaver af disse, hvilket betyder du selv bestemmer hvor dyrt det skal være. Derudover er det lidt sjovere at ha’ et tastatur til rådighed hvis man sidder og skvadrer en del på MSN.

Links
Midp2Exe –  Emulator
getjar.com– Massere af jar filer – spil og programmer osv
Opera Mini  – Browser
eBuddy beta.– Download http://www.getjar.com/products/10717/eBuddyMobileMessenger – Hurtig og nem MSN/ICQ/Yahoo klient

Skriv en kommentar

Krævede felter er markeret med *.

*