@codenerd på twitter Mit seneste tweet:

Keyword bookmarks i Firefox

En af de ting der gør livet utroligt meget lettere, når det kommer til bookmarks i Firefox, er keywords.

Keywords/Nøgleord er kort fortalt et ord som du kan tilføje til et bookmark, og derefter blot indtaste dette ord i adresselinjen, og vupti så ryger du til det pågældende bookmark.

Lad os sige du ønsker at tildele nøgleordet martin til denne side. Først og fremmest skal siden tilføjes til foretrukne – dette gør vi som vi plejer (fx.Ctrl+D), personligt gemmer jeg disse keyword bookmarks i deres egen mappe da jeg ikke ser nogen grund til de ligger fremme i systemet.

Nu har vi tilføjet siden, og vi skal ha’ tildelt et keyword/nøgleord. Dette gøres i "Arranger bogmærker" i menuen Bogmærker (ctrl+shift+d). Find dit nye bogmærke og tryk på knappen mere så nedestående billede fremkommer:

I dette skærmbillede kan du i nøgleordsfeltet skrive et nøgleord som passer på dette bookmark, og herefter vil du kunne bruge dette nøgleord som en almindelig webadresse.

Nøgleord med parametre – Hurtigsøg

En anden lille smart detalje omkring dette system er at man også kan sende parametre med i sine keyword bookmarks. Ønsker vi fx at kunne skrive php: file_get_contents og derefter blive smidt direkte til det rigtige sted i PHP manualen, ja så er det også muligt, ved at anvende %s som parametre, som det ses herunder:

Når vi herefter skriver php: file_get_contents oversætter Firefox %s til file_get_contents, og derved får vi URLen http://dk2.php.net/file_get_contents som slår funktionen op i manualen. Skide smart!

Dette lille trick kan bruges på alle sider som anvender GET forespørgeler, det er bare et spørgsmål om at bookmarke din favorit søgning, og derefter udskifte dit søgeord med %s.

Håber det kan være til gavn, det hjælper i hvert fald mig utroligt meget hver dag!

4 kommentarer

  1. Skrevet af Martin  d. 17/07/2008 kl 20:17

    Firefox har en del keywordsearches integreret, fx google hvor g <keyword> vil lave en søgning på google. Men som du siger så er den ikke lige så effektiv som søgefeltet længere, og man kan sige mange af disse keyword bookmarks kunne også bare smides ind som søgemaskiner, og har selv en masse custom search engines indstalleret, men de ting jeg bruger næsten dagligt, som fx php: funktionsnavn, ja der er keyword search for mig langt hurtigere.

    Svar på kommentaren

Skriv en kommentar

Krævede felter er markeret med *.

*