@codenerd på twitter Mit seneste tweet:

Anmeldelse af Kapring af metro 123 / Taking of pelham 123

Taking of pelham 123

En genindspilning af en genindspilning af en film fra 1974 baseret på en bog fra 1973. Måske ikke lige den sætning man ønsker at høre før man overvejer at se Taking of Pelham 123 (Kapring af Metro 123), da det jo uden tvivl kunne lyde som noget der kunne være rigtigt rigtigt dårligt, men bare rolig så ringe er filmen nu slet ikke!

Walter Garber (Denzel Washington) sidder på sin midlertidige, og meget begivenhedsløse, post og dirigerer metro trafikken, da metroen Pelham 123 pludselig gør et uventet stop. Garber prøver at få kontakt til metroen men der er ingen respons. Pludselig deler toget sig, og det er tydeligt der er noget galt. Problemet bliver tydeligt da Snyder (John Travolta) tager kontakt til Garber, Pelham 123 er blevet kapret, men af hvem, og hvorfor? Er det terrorisme eller drejer det sig om penge?

Walter Garber må gi den som gidselforhandler, på trods af at han ingen erfaring har, men kan han nu klare det? og er han på nogen måde indblandet i situationen?

Spændingsfilm med malplacerede actionscener

Der er helt klart lagt op til at the Taking of Pelham 123 skal være en spændingsfilm, og dialogen mellem Snyder og Garber er helt sikkert også spændende, og til tider ret gennemarbejdet.

Men men men, der bliver smidt en del action scener ind i filmen, og de fleste steder er det ret tydeligt at disse simpelthen er lagt ind for at ramme et bredere publikum. Dette virker direkte komisk og malplaceret, og havde personligt gerne set at der var brugt mere krudt på karakterudvikling.

Skuespillet i filmen er ganske ok, Denzel Washington leverer et solidt skuespil, men ikke noget overraskende. John Travolta derimod synes jeg som altid passer rigtigt godt ind i skurkerollen, og klare det fint som lettere psykopatisk, men absolut genial, forbryder.

Vurdering af The taking of pelham 123

Alt i alt er The Taking of Pelham 123 en jævn spændingsfilm, hvor man har gjort lidt for meget for at gøre den spiselig for et bredt publikum. Skuespil og dialog er generelt fint nok, men dialogen kunne ha haft meget mere fokus, hvilket havde løftet filmen op fra gennemsnitlig til rigtig god. Filmen er ligeleges ret forudsigelig, og man kan nemt sidde og vente på et twist i historien, som faktisk aldrig kommer.

Jeg har aldrig set den originale film, ej heller genindspilningen fra 1998, så har ingen forudsætning for at sige om filmen holder sig til den originale historie, mit bud er dog at den ikke gør det!

Bedømmelse: 3/6 stjerner

Trailer til The Taking of Pelham 123

Samlet bedømmelse

Martin Nielsen giver den: 3 ud af 6
starstarstarstarstarstar

Skriv en kommentar

Krævede felter er markeret med *.

*