@codenerd på twitter Mit seneste tweet:

Anmeldelse af Inception – Christopher Nolans mesterværk?

Iron Man 2

Instruktør: Christopher Nolan

Medvirkende: Leonardo DiCaprio, Joseph Gordon-Levitt, Ellen Page, Marion Cotillard, Cillian Murphy, Michael Caine, Ken Watanabe

Genre: Action, Science Fiction, Thriller

Længde: 142 minutter

I Inception er Dom Cobb (Leonardo DiCaprio) en dygtig tyv og den absolutte bedste, når det handler om den farlige kunst at stjæle værdifulde hemmeligheder.

Cobb arbejder sammen med et hold specialister om at udtrække hemmelighederne, der hvor folks sind er mest sårbare, i deres dybeste underbevidsthed under søvnens drømmestadie.

Hvordan overtaler du nemmest folk til at gøre noget? Hvis de tror de får ideen selv! Dom Cobb (Leonardo DiCaprio) er specialist i at frarøve folk deres dybeste hemmeligheder, når de mindst venter det, nemlig i deres drømme. Men kan processen vendes om, kan Cobb plante en ide hos sit ofre, og slippe af sted med det? Dette er præmissen for Inception, og jeg vil egentlig ikke skrive meget mere hvad filmen handler om, for det skal du selv have glæden af at opdage.

Christopher Nolan har efterhånden nogle store film bag sig, herunder re-launch af batman franchisen med Batman begins og the Dark Night, men også især Memento har tidligere gjort stort indtryk på mig. Inception er ikke disse film, men derimod noget helt nyt, ja Nolan har taget lidt med fra sine tidligere successer, men alt i alt er Inception noget helt andet. Filmen er actionpakket, men uden at gå over gevind, Sci-Fi præget, uden at miste den brede publikumsappel og ikke mindst hammerende spændende, så man i de godt 2½ time sidder på kanten af biografsædet og venter på næste scene! Historien er velskrevet, og underbygges godt af det rigtigt gode skuespil der ses igennem hele filmen, og fra stort set alle på rollelisten, og alt sammen understøttes af flotte effekter.

Inception er helt klart årets bedste film, og vil gå så langt som at sige det er blandt de 10 bedste film jeg nogensiden har set. Det er klart den bedste Christopher Nolan film til dato, og i samme ombæring en af Leonardo DiCaprios bedste roller. Christopher Nolan har helt sikkert skabt et mesterværk, en film som man ikke bare ser, men lever sig dybt ind i, og bliver medrevet af. Det er måske tidligt at snakke om oscar nomineringer, men jeg vil helt sikkert tro der bliver smidt et par nomineringer efter Inception når den tid kommer, et must-see i biografen.

Vurdering: 5/6 stjerner

Trailer til Inception


Leveret af filmtrailer.com

Samlet bedømmelse

Martin Nielsen giver den: 5 ud af 6
starstarstarstarstarstar

3 kommentarer

  1. Jeg var også selv inde og se filmen i går og kan kun give dig ret – fantastisk fed film. Nolan er klart en af mine yndlings instruktører.

    Udover filmene du nævner, er filmen The Prestige fra Nolans side helt sikkert også værd at se.

    Svar på kommentaren
  2. Hej Mogens,

    Det fede ved Nolan er jo netop han både skriver og instruerer, det ser man ikke så tit gjort med så stor succes. Tror faktisk ikke han har lavet en eneste decideret dårlig film, så han er også på få år røget på min top 3 over yndlings instruktører

    Svar på kommentaren

Skriv en kommentar

Krævede felter er markeret med *.

*