@codenerd på twitter Mit seneste tweet:

American Gangster

Så blev det tid til at se American Gangster, i går indfandt vi os på de næsten sædvanelige pladser i sal 1 i Herning bio, for at se dette nye mesterværk. Inden filmen har jeg hørt både anmeldere og folk rose denne film til skyerne, og endda hørt den sammenlignet med Godtfather, så forventninger er naturligvis høje.

I filmen følger vi Frank Lucas (Denzel Washington) som i kølvandet på sin boss’ død beslutter sig for at blive den største distributør af heroin i Harlem. På den anden side står Richie Roberts (Russell Crowe) som er den eneste betjent der ikke kan købes for penge og dette kommer selvfølgelig til at volde Frank Lucas store problemer igennem filmen. Filmen er instrueret af Ridley Scott, hvilket igen sætter forventningerne op.

Når det kommer til Ridley Scott ved man, at filmen man skal se bliver lang, og at man ikke kommer til at se et actionbrag, dette vil jeg slet ikke brokke mig over, da jeg ikke mener  American Gangster bliver langtrukken nogensteder, dog kunne man ha’ prioriteret anderledes omkring visse punkter, men det kommer jeg tilbage til.

Både Russell Crowe og Denzel Washington leverer skuespil i topklasse, og ligeledes er filmen ganske velskrevet. Der bruges utroligt meget tid i filmen på at opbygge de forskellige personligheder, og det er da også den første time til halvanden, hvor dette sker, der er mest interessant, og der måtte gerne ha’ været mere. Personligt synes jeg der er brugt for lang tid på unødige forældremyndighedsretsager (Richie Roberts), hvor der sagtens kunne ha’ været brugt mere tid på at portrættere Frank Lucas’ vej til toppen. I filmen er han det ene øjeblik chauffør og det næste tager han til Bankok for at hente heroin.

Min vurdering af filmen er, det er ikke en ny Godtfather, det er Godtfather simpelthen for god til, men det er absolut heller ikke en dårlig film, og at den er basseret på en sand historie gør den også mere interessant. Filmen fortjener nok mere, men kan kun komme op på 4/6 stjerner, der mangler simpelthen et eller andet for at bringe filmen til tops, måske er det sammenligningen med Godtfather der er problemet for mig.

 

Samlet bedømmelse

Martin Nielsen giver den: 4 ud af 6
starstarstarstarstarstar

Skriv en kommentar

Krævede felter er markeret med *.

*